ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

23.04.2020

Newsletter

Όλα τα νέα για τον Κορονοϊό

- Ακόμα δύο συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή του στη χώρα μας από κορωνοϊο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 123.
 
Ο άτυχος ασθενής ήταν 88 ετών και νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ και υπερλιπιδαιμία).
Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι κατέληξε κι ένας 76χρονος που νοσηλευόταν στον "Ερυθρό Σταυρό". Είχε υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα με τη σταδιακή κατάργηση των περιοριστικών μέτρων, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει και την χαλάρωση του συστήματος των sms που απαιτούνται για τις μετακινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", τα sms θα διατηρηθούν για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι.
 
Η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική φάση επεξεργασίας του χρονοδιαγράμματος για την άρση μέτρων σε συνεργασία με την ομάδα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμεί να αρχίσει χωρίς καθυστερήσεις, αλλά να μην τεθεί σε κίνδυνο αυτό που πέτυχε η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η σκέψη είναι οι πρώτες ανακοινώσεις για άρση μέτρων να συνοδεύονται από μερική κατάργηση του sms. Αυτό σημαίνει, όπως είχε πει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ότι ορισμένοι κωδικοί sms θα καταργηθούν και αν κριθεί θα αντικατασταθούν από νέους που θα συνδέονται με τις τροποποιήσεις των μέτρων. Ανάλογα, το sms μπορεί να χρειάζεται να χρησιμοποιείται από ειδικές ομάδες ή σε συγκεκριμένες περιοχές. Η επόμενη φάση της άρσης των περιορισμών θα είναι δοκιμαστική και θα εξαρτάται από την πορεία του κορονοϊού.

- Ευχάριστα είναι τα νέα από το Κρανίδι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν από πολίτες της περιοχής ήταν αρνητικά.
 
Τα δείγματα ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης που πραγματοποιήθηκε μετά τα 150 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή.

- Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN για την κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση, έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
"Ο Πρωθυπουργός έκρινε μετά από συζητήσεις ότι το περιεχόμενο του προγράμματος δεν ήταν ικανοποιητικό και αποφασίστηκε να καταργηθεί το πρόγραμμα της τηλεκατάρτισης, αλλά να συνεχιστεί η ενίσχυση των επιστημόνων" ανέφερε ο κ. Πέτσας. «Πρόκειται για μία αστοχία που εντοπίστηκε και διορθώθηκε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτσης» κατέληξε.
 
 
 
 
 


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάϊος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER