ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09.04.2020

Newsletter

Στήριξη για τα ενοίκια ζητά το ΕΕΘ

Η στήριξη των επιχειρήσεων από το κράτος για την κάλυψη των ενοικίων των ακινήτων των επιχειρήσεων θα πρέπει να συνεχιστεί έως τον Δεκέμβριο, μέχρις ότου δηλαδή οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του προς τους αρμοδίους υπουργούς.

Το Επιμελητήριο μας παρεμβαίνει στο θέμα καθώς κρίνει ότι είναι εξαιρετικά σοβαρό για την επιβίωση χιλιάδων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Όπως τονίζει στην επιστολή του:

Είναι λογικό σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση, στην αντιμετώπιση της οποίας κανείς σε όλον τον πλανήτη δεν έχει την εμπειρία, να υπάρχουν προβλήματα, κενά και ελλείψεις.
Ένα τέτοιο θέμα επιθυμούμε να θέσουμε με την παρούσα επιστολή. Αφορά τις επαγγελματικές μισθώσεις. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς, επιχειρήσεις οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν ή έχουν υποστεί τεράστια μείωση στους τζίρους τους αδυνατούν να καταβάλουν ενοίκια. Σίγουρα η απόφαση της Κυβερνήσεως για την καταβολή του 60% κινείται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο δεν είναι αρκετή.
Η μοναδική περίπτωση να σταθούν στα πόδια τους οι επιχειρήσεις είναι να ισχύσει το μέτρο του μειωμένου ενοικίου έως το τέλος της χρονιάς.
Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ισχύσει για μικρότερο χρονικό δια΄στη,α/
Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις, εφόσον έρθει η ανάκαμψη το Μάιο, να επιστρέψουν σταδιακά στην κανονικότητα για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, οφειλές που θα συσσωρεύονται λόγω αδυναμίας λειτουργίας ή μεγάλης πτώσης του τζίρου.
Είμαστε βέβαιοι ότι έχετε τα εργαλεία ώστε να ανακουφίσετε κατ’ επέκτασιν τους ιδιοκτήτες των ακινήτων μέσω φοροαπαλλαγών. Άλλωστε επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα εσόδων του κράτους από ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σας καλούμε να αποδεχθείτε τις προτάσεις μας γιατί μόνο με τέτοιους τρόπους θα κρατήσουμε στη ζωή τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάϊος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER