ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09.04.2020

Newsletter

«Μένουμε σπίτι μας- στην Ελλάδα μας» η πρότασ του ΕΕΘ για τον τουρισμό

«Μένουμε σπίτι μας- στην Ελλάδα μας» το σλόγκαν που προτείνει το ΕΕΘ

Σε επιστολή του προς τους αρμοδίους υπουργούς το Επιμελητήριο μας διατυπώνει τις προτάσεις του για την στήριξη του Τουρισμού στην "Μετά- Κορονοϊού" εποχή.
Πυρήνας της πρότασης του ΕΕΘ είναι η παροχή ενός τύπου "Διατακτικής" (Voucher) για δωρεάν ή φθηνές διακοπές στους δυνατόν περισσότερους Έλληνες.
Όπως τονίζει στην επιστολή του το ΕΕΘ προς τους υπουργούς Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση:

Είναι παραδεκτό από όλους, όπως άλλωστε και από την κυβέρνηση, ότι ο Τουρισμός, ο ισχυρότερος τομέας της ελληνικής οικονομίας, δοκιμάζεται σκληρά και θα εξακολουθήσει να δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση του Κορονοϊού.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του τουρισμού καθώς με τον τρόπο αυτό δεν προασπίζει μόνο τα συμφέροντα των χιλιάδων μελών του αλλά κυρίως επειδή έτσι ανταποκρίνεται στην αποστολή του ως σοβαρός κοινωνικός και οικονομικός φορέας της Θεσσαλονίκης.
Για το λόγο αυτό σας καλεί να σχεδιάσετε από τώρα μέτρα και πολιτικές που υποβοηθήσουν τον Τουρισμό να ξανασταθεί στα πόδια του μετά την ολοκλήρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Κύριε Υπουργέ,
Όλα δείχνουν ότι ακόμη και στο καλό σενάριο του περιορισμού της πανδημίας εντός του Μαΐου, ο ελληνικός τουρισμός δεν μπορεί να αναμένει τίποτε από τον εισερχόμενο τουρισμό.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να σχεδιαστεί από τώρα ένα συνεκτικό πρόγραμμα παροχής τουριστικών υπηρεσιών στους Έλληνες, με την ελπίδα ότι έτσι θα αναπληρωθεί κατά ένα ποσοστό το ποσό των εσόδων των επιχειρήσεων που γενικά εξυπηρετούν τουρίστες.
Σας καλούμε λοιπόν να προετοιμάσετε ένα πρόγραμμα κατά το «Μένουμε σπίτι» με τον διακριτό τίτλο «Μένουμε σπίτι μας- στην Ελλάδα μας» που θα δώσει την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να απολαύσουν την πατρίδα τους, με τρόπους πολύ καλύτερους από το παρελθόν.
Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να διευκολύνει τις διακοπές στην Ελλάδα. Θα πρέπει να είναι ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρόμοιο των «Διακοπών Κοινωνικού Τουρισμού» για όλους τους Έλληνες.
Επειδή όμως πρόσφατα σας προτάθηκαν διάφορα σχέδια, εμείς θα επιμείνουμε στο να συμπεριληφθούν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις και όχι μόνο τα ξενοδοχεία, όπως επιθυμούν μερικοί.
Το Voucher, ή όποια μορφή λάβει αυτή η «Διατακτική» θα περιλάβει όλο το τουριστικό πακέτο και όχι μόνο τη διανυκτέρευση. Η μετάβαση και επιστροφή στον τουριστικό προορισμό, η σίτιση, η διασκέδαση, η περιήγηση, η είσοδος σε μουσεία, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις- Φεστιβάλ κλπ αλλά και η οργάνωση των διακοπών θα πρέπει να ενταχθεί στο πακέτο των διευκολύνσεων, όποια μορφή κι αν αυτές λάβουν (δηλαδή επιδότηση, έκπτωση κλπ).
Ο τρόπος αυτός είναι δίκαιος και εξυπηρετεί πραγματικά τον ελληνικό τουρισμό.
Κύριε Υπουργέ,
 Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο εκτός Αθηνών Επιμελητήριο της χώρας βρίσκεται στη διάθεση σας για την αναζήτηση λύσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων και με χαρά θα συνδράμει στο έργο σας.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάϊος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER