ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

08.10.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Τα φαινόμενα της παραμεσιτείας κατήγγειλε το ΕΕΘ σε ΣΔΟΕ και ΥΕΔΔΕΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2014
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τα φαινόμενα της παραμεσιτείας
κατήγγειλε το ΕΕΘ σε ΣΔΟΕ και ΥΕΔΔΕ
 
Το θέμα της παραμεσιτείας, που εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για τους επαγγελματίες μεσίτες, παρουσίασαν στους διευθυντές του ΣΔΟΕ και τη ΥΕΔΔΕ ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης και το μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ και πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ακινήτων του Επιμελητηρίου Κώστας Γεωργάκος. Η ανταπόκριση των δύο δημοσίων λειτουργών υπήρξε άκρως ικανοποιητική, αφού και οι δύο δεσμεύθηκαν να αξιοποιήσουν ελεγκτικά κάθε πληροφορία που θα περιέλθει σε γνώση τους.
Ειδικότερα ο διευθυντής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Μαυρίδης διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του θα κινηθεί τάχιστα σε περιπτώσεις παραμεσιτείας μέσω Διαδικτύου, όπως και σε μεγάλες υποθέσεις που θα του καταγγελθούν.
Αντίστοιχα ο διευθυντής της νεοσύστατης Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων στη Θεσσαλονίκη Ανέστης Ισδράς δεσμεύθηκε ότι η υπηρεσία του θα διερευνά άμεσα κάθε καταγγελία για παραμεσιτεία που θα φτάνει στα χέρια του, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να υπάρχει συστηματική επαφή και συνεργασία με το Επιμελητήριο. 
Με αφορμή τις δύο συναντήσεις ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης δήλωσε: «Μία από τις μεγάλες πληγές της αγοράς είναι το παρεμπόριο σε όλες του τις μορφές, άρα και η παραμεσιτεία. Οι επαγγελματίες δεν αντέχουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ούτε τη δυσφήμιση των δραστηριοτήτων τους. Το ΕΕΘ θα επιμείνει να ζητάει τη συνεργασία των φορέων της πολιτείας για την πάταξη φαινομένων παρανομίας, αλλά και να διατυπώνει προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα. Οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν εδώ και χρόνια μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην πραγματική οικονομία και ότι μπορεί να γίνει για τη στήριξή τους θα έχει την αρωγή του Επιμελητηρίου».  
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER