ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12.01.2020

Newsletter

Λαμπρή η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας

Σε μία όμορφη εκδήλωση στην οποία κυριάρχησαν οι ειδήσεις, από τις ομιλίες των προσκεκλημένων, η συγκίνηση κατά την επίδοση τιμητικών διακρίσεων αλλά και η πίστη για μία καλύτερη χρονιά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έκοψε χτες την πίτα του, παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων φορέων της πόλης αλλά και μελών του ΕΕΘ.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Μιχάλης Ζορπίδης, που τόνισε ότι το 2019 ήταν μία πετυχημένη χρονιά για το ΕΕΘ, «αλλά η προσδοκία όλων είναι το 2020 να είναι μία ακόμη πιο πετυχημένη, καθώς η Οικονομία βελτιώνεται όπως και η κατάσταση στη χώρα. Ωστόσο, απαιτείται δουλειά και προσοχή από όλους μας και εμείς στο Επιμελητήριο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για το όφελος των επαγγελματιών και της πόλης μας», τόνισε χαρακτηριστικά.Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ανέλυσε τους σχεδιασμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη στήριξη τη Αγοράς και του Επιχειρείν, τονίζοντας πως από τη θέση του δημάρχου οικοδομεί συμμαχία δυνάμεων πάνω στη βάση επτά σημείων: Ευταξία, αστικές συγκοινωνίες, καθαριότητα, παρεμπόριο, καλές χρήσεις, δημοτικά τέλη και μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε smart city.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να συμφωνήσουν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης σε μια ατζέντα για το μέλλον της, και "με ξεκάθαρες κουβέντες και ξεκάθαρο πλάνο" να συνεισφέρουν ώστε να "πάψει η αφόρητη επανάληψη κλισέ και το αναμάσημα παρεμφερών απόψεων που διαιωνίζονται επί 20 - 25 χρόνια".Αναφέρθηκε ακόμη στις προσπάθειες του δήμου για την πάταξη του παραεμπορίου, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη μετατροπής των πόλεων σε smart cities «που θα αξιοποιούν όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία υπέρ των πολιτών».

Μιλώντας για τον ΟΑΣΘ επανέλαβε πως η έλλειψη αστικών συγκοινωνιών αποτελεί πληγή για την πόλη και τόνισε πως ο δήμος «πίεσε και πιέζει σε υψηλό επίπεδο για λύσεις και κατάφερε να αποσπάσει δεσμεύσεις της κυβέρνησης», αφήνοντας αιχμές εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ο κ. Ζέρβας επισήμανε την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% και για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις κατά 80% και υπογράμμισε πως το μέτρο αυτό «θα τηρηθεί σε όλη την τετραετία, μέχρι να φτάσουμε την μείωση στο 50%».

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προέκρινε τις καλές χρήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χριστουγεννιάτικη πλατεία, σημειώνοντας παράλληλα τη συμβολή του ΕΕΘ στο εγχείρημα: «Το στοίχημα των Χριστουγέννων κερδήθηκε. Μιλάει όλη η Ελλάδα για αυτό» είπε ο κ. Ζέρβας και αναφέρθηκε σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα βγάζουν την πόλη από την αφάνεια και θα την καθιστούν προορισμό.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης


Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας ότι σε πολλούς τομείς η προσπάθεια αυτή έχει ήδη φέρει καρπούς, όπως φάνηκε και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει φιλοεπενδυτικό κλίμα και να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους.


Στο δικό του χαιρετισμό ο Απ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το ΕΕΘ και τους φορείς της Αγοράς, καθώς σ’ αυτή τη διάθεση συνεργασίας οφείλονται και τα περισσότερα επιτεύγματα της. "έχουμε ιστορικό στοίχημα να κερδίσουμε όλοι μαζί κυβέρνηση, περιφέρειες και δήμοι στη χώρα, ώστε να καταστεί η Ελλάδα φιλική προς τις επιχειρήσεις. Ή τώρα ή ποτέ. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Τώρα είναι η ώρα για μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματικότητα".

Στην διάθεση της Περιφέρειας για πολυεπίπεδη συνεργασία εξέφρασε και στο δικό της χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. "Στο μέτρο να είμαστε όλοι ίδιοι", ευχήθηκε.Το «παρών» τους στη εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Σάββας Αναστασιάδης, Δημ. Βαρτζόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Γιώργος Αρβανιτίδης, οι Δήμαρχοι Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος και Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, Σερρών Χρήστος Μέγκλας και Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, πρόεδροι σωματείων και εκατοντάδες μέλη του ΕΕΘ.

Οι τιμητικές διακρίσεις


Στην εκδήλωση, το πρόγραμμα της οποίας παρουσίασε η Δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα,  τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους έξι επαγγελματίες που συμμετείχαν σε συλλογικά όργανα είτε του επαγγέλματος τους είτε του ΕΕΘ και αποχώρησαν πρόσφατα λόγω συνταξιοδότησης. Πρόκειται για τους: Γιώργο Καλοχριστιανάκη, Νίκο Εμμανουηλίδη, Στέλιο Συμεωνίδη, Χρήστο Βασιλάκο, Δημήτρη Γκαρμπούνη και Γρηγόρη Λιάντα.
Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Τράπεζα Eurobank και υποστηρικτές της ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης και η HELEXPO- Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ δωροθέτες των φλουριών ήταν η εταιρία «Αβραμίδης», η Aegean Airlines και το ξενοδοχείο «Καψής».

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER