ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14.11.2019

Newsletter

Σε συνεδρίαση του ΠΕΣΚΜ ο Άδωνις Γεωργιάδης


Warning: getimagesize(images/photos/thumbnails/SHMGVDYHYI.jpeg): failed to open stream: No such file or directory in /home/eeth/public_html/news.php on line 264

Warning: Division by zero in /home/eeth/public_html/news.php on line 267

Τις θέσεις του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για ενδυνάμωση του ρόλου του μέσω της απόκτησης νομικής μορφής, υπηρεσιακής συγκρότησης και αρμοδιοτήτων, μετέφερε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ο Μιχάλης ΖΖορπίδης μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΕΣΚΜ, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε το ΠΕΣΚΜ να συγκροτήσει αντιπροσωπεία και σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μορφή, την οργάνωση και τη δραστηριότητα των Περιφερειακών Επιμελητηριακών Συμβουλίων.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΚΜ και του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να θεσμοθέτησε τα ΠΕΣ, ωστόσο δεν φρόντισε ώστε αυτά να λειτουργήσουν, καθώς δεν έχουν προβλεφθεί διαδικασίες για τη στελέχωση τους, την χρηματοδότηση τους αλλά και την ανάπτυξη δραστηριότητας.

Στον κ. Γεωργιάδη τέθηκαν από τα μέλη του ΠΕΣΚΜ διάφορα θέματα, όπως η αλλαγή του νόμου που προβλέπει περιορισμό στις θητείες των Προέδρων των Επιμελητηρίων, η ολοκλήρωση της μεταφοράς στα Επιμελητήρια του προσωπικού των Αναπτυξιακών Εταιριών, η ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια και άλλα ζητήματα των Επιμελητηρίων.

Ο κ. Ζορπίδης στάθηκε στο θέμα ίδρυσης εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στη Μακεδονία, τονίζοντας ότι τα Επιμελητήρια είναι έτοιμα να συνδράμουν με όλες τους δυνάμεις προκειμένου να γίνει αυτή η μεγάλη γερμανική επένδυση.Την ικανοποίηση του για τις θέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για όλα τα θέματα που απασχολούν τα Επιμελητήρια εξέφρασε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER