ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

11.10.2019

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

Πρόσκληση στην εκδήλωση “VET2Business Διαδικτυακή Πλατφόρμα Μαθητείας – Αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού και προσδιορισμός των μελλοντικών τάσεων”

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση στην εκδήλωση “VET2Business Διαδικτυακή Πλατφόρμα Μαθητείας – Αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού και προσδιορισμός των μελλοντικών τάσεων”
 
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Δήμητρα Ακριτίδου, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού και οι εταίροι του προγράμματος VET2B, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο: “VET2Business Διαδικτυακή Πλατφόρμα Μαθητείας – Αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού και προσδιορισμός των μελλοντικών τάσεων” που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (1ος όροφος), στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α΄1), την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00π.μ. Την εκδήλωση θα διοργανώσει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού διά του τμήματος προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης.

Το VET2Business είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα Erasmus+, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έχει ως στόχο την εδραίωση ισχυρής διαπεριφερειακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την αντιμετώπιση των διαπιστωμένων ελλείψεων των φοιτητών και των εργαζομένων στον Τουριστικό Τομέα σε ψηφιακές και διαπολιτισμικές δεξιότητες. Μέσα από το σχεδιασμό δύο καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης στους υποτομείς της Φιλοξενίας και της Εστίασης, φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει την αναντιστοιχία που παρατηρείται μεταξύ των δεξιοτήτων που κατέχουν οι μαθητευόμενοι ή/και εργαζόμενοι στον κλάδο του Τουρισμού και των πραγματικών απαιτήσεων της αγοράς εργασίας, με έμφαση στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί στο εκπαιδευτικό περιβάλλον του Moodle (πακέτο λογισμικού για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών μαθημάτων μέσω Διαδικτύου), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, καθώς και για τον τρόπο εγγραφής και χρήση της πλατφόρμας. Επίσης θα γίνει αναφορά στους στόχους, τα οφέλη του έργου και τα ενδιαφερόμενα μέρη στα οποία απευθύνεται.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τίτλο “Αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων στον τομέα του τουρισμού και προσδιορισμός των μελλοντικών τάσεων” από προσκεκλημένους ομιλητές, επιμελητήρια και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

Για την αρτιότερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τον ακριβή αριθμό των ενδιαφερόμενων. Η υπηρεσία μας θα παρέχει σε όλους  αναμνηστικό (τσάντες, usb, sticks, μπλουζάκια, καπέλα, στυλό, κονκάρδες) και πληροφοριακό υλικό. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μπουφές.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313318660
e-mail: [email protected] (Παπαγιάννης Αλέξανδρος)
e-mail: [email protected]  (Χασίδου Ανθούλα)
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: (http://vet2business.eu/)

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

NEWSLETTER