ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

08.09.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο περίπτερο του ΕΕΘ στην 79η ΔΕΘΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2014
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
στο περίπτερο του ΕΕΘ στην 79η ΔΕΘ
 
 
 
Για την «υπηρεσία μιας στάσης», που λειτουργεί στα Επιμελητήρια και επιτρέπει την ίδρυση εταιρίας σε λίγα μόνο λεπτά της ώρας ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην 79η ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου.
Για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά στελέχη του Επιμελητηρίου, ενώ ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι στόχος είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.
Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο έξω από το περίπτερο 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου του  ΕΕΘ στην 79η ΔΕΘ. Όπως είπε ο αρμόδιος για τη λειτουργία των Επιμελητηρίων υφυπουργός σύντομα θα δοθεί λύση για την οικονομική βιωσιμότητα των επιμελητηρίων μετά την άρση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων – μελών τους, ενώ δεσμεύθηκε προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν βρεθεί διέξοδοι στα κρίσιμα θέματα των «κόκκινων» δανείων, των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς το δημόσιο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και της περιορισμένης ρευστότητας στην αγορά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης σημείωσε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην πραγματική οικονομία και προέβλεψε ότι ο χειμώνας που ακολουθεί θα είναι δύσκολος ιδιαίτερα για τους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ακόμη ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κώστας Μίχαλος, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Επιμελητηρίων, αλλά και συλλόγων και σωματείων επαγγελματιών.    
 
ΛΕΖΑΝΤΕΣ:
Φωτο 1: Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο περίπτερο του ΕΕΘ, στην 79η ΔΕΘ (Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014)


Φωτο 2: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος κατά την τελετή των επίσημων εγκαινίων του περιπτέρου του ΕΕΘ στην 79η ΔΕΘ (Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

NEWSLETTER