ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

21.05.2019

Newsletter

Συνάντηση Ταχιάου - Ζορπίδη στο ΕΕΘ

Τον Νίκο Ταχιάο δέχθηκε στο ΕΕΘ ο Μιχάλης Ζορπίδης
«Νιώθω ικανοποίηση και χαρά γιατί ο κ. Ταχιάος ξέρει τα προβλήματα μας»
 

 
«Αυτό που το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αξιώνει από κάθε δημοτική αρχή είναι να διαβουλεύεται με τους φορείς της πόλης πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση για την Αγορά, να φροντίζει για την καθαριότητα και την ευταξία και να μην ταλαιπωρεί με γραφειοκρατίες και καθυστερήσεις τους επαγγελματίες. Και αυτό θέτουμε σε κάθε υποψήφιο Δήμαρχο περιμένοντας την δέσμευση του», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Ταχιάο.
 
Ο κ. Ζορπίδης έθεσε στη συζήτηση το μείζων θέμα της Αγοράς Βλάλη, στην οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να κάνει επείγοντα έργα, της αντιμετώπισης του παρεμπορίου και λαθρεμπορίου καπνικών και άλλων προϊόντων, γενικότερα θέματα ευταξίας της πόλης αλλά και αυτά της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, στα οποία το Ε.Ε.Θ. έχει αναπτύξει αξιόλογη δραστηριότητα.

 
«Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και πολύ ικανοποιημένος γιατί διαπιστώνω ότι ο κ. Ταχιάος, τον οποίο γνωρίζω καλά από την κοινή μας θητεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης, είναι πολύ καλός γνώστης τόσο των ζητημάτων που μας απασχολούν όσο και των θέσεων μας. Με ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι στην ομάδα του έχει έναν δικό μας άνθρωπο, το μέλος του ΔΣ Άγγελο Πασαλίδη», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

 
Τον κ. Ταχιάο πλαισίωσαν μέλη του Συνδυασμού του και τον κ. Ζορπίδη, εκτός του κ. Πασαλίδη, οι Α’ και Β’ Αντιπρόεδροι Γ. Ηλιάδης και Χρ. Νικολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης και το μέλος του ΔΣ Χρ. Εδιάρογλου.Η ανακοίνωση Ταχιάου
Μετά τη συνάντηση ο Συνδυασμός του κ. Ταχιάου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
 
 Έχει μεγάλη σημασία ν’ ακούμε τους φορείς της πόλης όπως το Ε.Ε.Θ

Συνάντηση, με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής και του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου  Θεσσαλονίκης, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».
« Έχει μεγάλη σημασία ν’ ακούμε τους φορείς της πόλης. Για έναν υποψήφιο δήμαρχο, είναι σημαντικό να ακούει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΕΕΘ, αλλά και τις προτάσεις σας γιατί είστε και η φωνή της αγοράς της πόλης. Ο δήμος Θεσσαλονίκης σίγουρα δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους, αλλά είναι κρίσιμο να παίρνονται οι αποφάσεις μετά από διαβούλευση» είπε ο Νίκος Ταχιάος ,ενώ τόνισε πως  «το πρόβλημα είναι ότι συνήθως όλα γίνονται αποσπασματικά ή βιαστικά. Είναι απαραίτητο να υπάρξει  διαβούλευση, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση».
Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Θ Μιχάλη Ζορπίδης, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Νίκο Ταχιάο και παρουσίασε τα αιτήματα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που αφορούν στα θέματα της πόλης, όπως η καθαριότητα, η λειτουργία του ΟΑΣΘ, η στάθμευση των αυτοκινήτων, το παρεμπόριο, η επιτάχυνση των διαδικασιών για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Καπάνι, και η ευταξία της πόλης . Πρότεινε μάλιστα να γίνει άμεσα μια ανάπλαση στη οδό και την πλατεία Αριστοτέλους για ν’ αναβαθμιστεί η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.
 «Η στήριξη της αγοράς Καπάνι και η ανάπλαση της Αριστοτέλους έστω και με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, είναι στα έργα προτεραιότητας που έχω θέσει. Με μεγάλη μου χαρά ακούω ότι συμφωνείτε» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε πως η καθαριότητα είναι μείζον πρόβλημα και ενημέρωσε τα μέλη του ΕΕΘ πως εφ’ όσον εκλεγεί, σκοπεύει να προχωρήσει σταδιακά και στην εμπλοκή ιδιωτών για ν’ αλλάξει η εικόνα της βρώμικης πόλης . Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε επίσης, ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί με καλύτερη αστυνόμευση, ενώ  για την πάταξη του παρεμπορίου υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνει σύμπραξη με την ΕΛΑΣ καθώς η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας δεν επαρκεί για να κυνηγηθεί το λαθρεμπόριο».     
Σ’ ότι αφορά το πρόβλημα της στάθμευσης και της μετακίνησης των πολιτών από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ταχιάος είπε πως χρειάζεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει την λειτουργία όλων των μέσων μεταφοράς.    
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER