ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

18.04.2019

Newsletter

Στη Θέρμη συνεδρίασε το ΔΣ


Warning: getimagesize(images/photos/thumbnails/YBGIKEALLI.jpeg): failed to open stream: No such file or directory in /home/eeth/public_html/news.php on line 264

Warning: Division by zero in /home/eeth/public_html/news.php on line 267
Στη Θέρμη συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΕΘ
Ενημέρωση για ΕΣΠΑ, Πνευματικά Δικαιώματα και ΔΕΘ
Μιχ. Ζορπίδης: «Είμαστε εδώ για να ακούμε τους συναδέλφους μας»
 
 
Αναλυτική ενημέρωση για όλη τη δραστηριότητα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αλλά και για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες δόθηκε σε δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής Θέρμης, στη διάρκεια της ανοιχτής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΘ, που έγινε χτες Τετάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ραιδεστού.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, το ΔΣ έχει αποφασίσει ομόφωνα να κάνει «αποκεντρωμένες» συνεδριάσεις προκειμένου να δίνει την ευκαιρία στους συναδέλφους να ενημερώνονται για τις δράσεις και ταυτόχρονα να έρχεται κοντά τους για να ακούει τα προβλήματα που τους απασχολούν, τις θέσεις και τις προτάσεις τους.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του ΔΣ και όσοι παρέστησαν, ενημερώθηκαν αναλυτικά:
  • Από τον διευθύνοντα σύμβουλο της HELEXPO-ΔΕΘ για τον σχεδιασμό του νέου συνεδριακού κέντρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
  • Από τη νομικό, Εύα Μουστάκα, του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, για όλα τα θέματα της χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής.
  • Από τον Σπύρο Σκοτίδα, Γενικό Διευθυντή του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ στα οποία μπορούν να ενταχθούν οι επαγγελματίες.
Οι επιστημονικοί σύμβουλοι του ΕΕΘ Γιάννης Σωπασής, τ. Γενικός Διευθυντής ΙΚΑ και Γιάννης Δόβελος, οικονομολόγος- φοροτεχνικός, απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των συναδέλφων για τα εργασιακά και φορολογικά θέματα που τους απασχολούν.
Τους παρεβρισκομένους χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θέρμης Στ. Πιστέλας.
 
Ο Μιχ. Ζορπίδης
Στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΕΕΘ αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση που είχε με μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Ζορπίδης εξήγησε ότι το ΕΕΘ, ως ΝΠΔΔ, είναι υποχρεωμένο από την ισχύουσα νομοθεσία να έχει στη λίστα της εθιμοτυπίας του τους βουλευτές του κόμματος αυτού, καθώς λειτουργεί νόμιμα. Επίσης, όπως τόνισε, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να ενημερώσει τα στελέχη του για τα θέματα της Αγοράς και των επαγγελματιών. «Οι υποψήφιοι του κόμματος αυτού για το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησαν, στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες συμμετέχουν νόμιμα, να ενημερωθούν για τις θέσεις μας. Αυτό και έγινε. Τους δεχθήκαμε όπως δεχόμαστε όλους τους υποψηφίους και τους ενημερώσαμε για τα προβλήματα της Αγοράς και τις θέσεις των επαγγελματιών. Δεχθήκαμε μία επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που νομίζω ότι είναι άστοχη και άδικη. Κάποιοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βλέπουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται στα έδρανα της Βουλής, να ψηφίζουν προτάσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν δίπλα- δίπλα ταξιδάκια στο Αιγαίο, αλλά χαλάνε τον κόσμο όταν γίνεται μία τέτοια επίσκεψη στο ΕΕΘ », τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
Με τις θέσεις του κ. Ζορπίδη συμφώνησαν όλα τα παριστάμενα μέλη του ΔΣ πλην ενός.

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER