ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16.04.2019

Newsletter

Συνεδρίασε το "Περιφερειακό"

«Όχι στην αύξηση των κρατήσεων υπέρ ΚΕΕ- Δημοσίου» Συνάντηση
με τον Στ. Πιτσιόρλα ζητά το ΠΕΣΚΜ
 
 
Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας είναι κάθετα αντίθετο στη φημολογούμενη αύξηση των κρατήσεων υπέρ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Δημοσίου και δεν πρόκειται να επιτρέψει την αλλαγή του σημερινού ποσοστό τους.
Αυτό τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΕΣΚΜ, που συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία του Προέδρου του Μιχάλη Ζορπίδη.
Μέλη του οργάνου σημείωσαν ότι στο νέο νόμο υπάρχουν αρκετές ασάφειες και θολές διατυπώσεις για τις κρατήσεις των εσόδων του ΓΕΜΗ, που αποστέλλονται στην ΚΕΕΕ και άλλους φορείς. Το Συμβούλιο συμφώνησε ότι το ποσοστό αυτό είναι ήδη υψηλό και ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην περαιτέρω αύξηση του. Για το λόγο αυτό ζητά εκτάκτως συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Βιομηχανίας Στ. Πιτσιόρλα, προκειμένου να διευκρινιστούν οι ασάφειες που υπάρχουν στο σχέδιο νόμου που έχει δοθεί σε διαβούλευση.
Το Συμβούλιο εξέφρασε ακόμη τη δυσφορία του για την απουσία εκπροσώπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη συνεδρίαση, στην οποία εξετάστηκαν ακόμη και τα θέματα που προέκυψαν με κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να σταλεί εγγράφως πρόταση στην ΠΚΜ και το αρμόδιο υπουργείο ώστε στο πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων να συμπεριληφθούν και αυτά των Επιμελητηρίων, που σήμερα εξαιρούνται.
Τέλος, στα μέλη του συμβουλίου παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα του ΠΕΣΚΜ, που λειτουργεί από χτες για την προβολή του φορέα και των δραστηριοτήτων του (www.peskm.gr)

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER