ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

13.12.2012

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Πάμε Χριστούγεννα, πάμε Θεσσαλονίκη

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν φέτος αναμμένα τα φώτα του «Χριστουγεννιάτικου χωριού» της Θεσσαλονίκης. Φέτος ο στολισμός καλύπτει ολόκληρο τον άξονα της Αριστοτέλους από την παραλιακή λεωφόρο Νίκης μέχρι την πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, ενώ χριστουγεννιάτικος διάκοσμος έχει τοποθετηθεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στο δημαρχείο και στην περιοχή του Βασιλικού θεάτρου και του Λευκού Πύργου. Το όνομα της γιορτής είναι «Thessaloniki Christmas Time», που συνοδεύεται από το σύνθημα «Πάμε Χριστούγεννα – Πάμε Θεσσαλονίκη».

Η πρωτοβουλία για τον εορταστικό διάκοσμο του άξονα της Αριστοτέλους ανήκει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο που πρότεινε στο δήμο να υπάρξει μια θεαματική κίνηση στήριξης της αγοράς του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε οι έμποροι αντιμετωπίζουν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο ως ευκαιρία για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους, που έχουν πληγεί καθοριστικά από την κρίση. Σε μια περιοχή που άλλοτε έσφυζε από οικονομική ζωντάνια κι ένα διαρκές πηγαινέλα ανθρώπων και πάρε δώσε εμπορευμάτων σήμερα ένα στα τρία μαγαζιά είναι κλειστό και από τα υπόλοιπα τα περισσότερα μετά βίας αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους.

Με αυτά τα δεδομένα η πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που εξελίσσεται υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης Δήμου Θεσσαλονίκης να διοργανώσει για δεύτερη χρονιά τη «Χριστουγεννιάτικη πλατεία» αντιμετωπίζεται θετικά, αφού εκτιμάται ότι τις 35 ημέρες που θα διαρκέσει θα προσελκύσει κόσμο που ίσως αλλιώς δεν θα κατέβαινε ή δεν θα παρέμενε στο κέντρο. Ακόμη περισσότερο υπάρχει η ελπίδα να «τραβήξει» κόσμο από την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις γειτονικές βαλκανικές πόλεις, οι κάτοικοι των οποίων έτσι κι αλλιώς εδώ και δεκαετίες ταυτίζουν τη Θεσσαλονίκη με την αγορά της. Γι’ αυτό το λόγο εξελίσσεται ήδη με ευθύνη του ΕΕΘ πρόγραμμα διαφήμισης και προβολής, ώστε να γίνει γνωστό εκτός Θεσσαλονίκης τι συμβαίνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αυτές τις εορταστικές ημέρες. Το έργο της Αριστοτέλους ανέλαβε η εταιρία «Magic Park».
 
Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό, αφού ποτέ στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη δεν είχε ζήσει κάτι ανάλογο. Το «χριστουγεννιάτικο χωριό» περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικο δένδρο, την πατροπαράδοτη φάτνη, παιχνίδια (παγοδρόμιο, καρουζέλ, τροχό, κυματοειδή κούνια κ.λπ.), διακοσμητικά φώτα σε δένδρα και κολώνες, χιονόμπαλα, το σπίτι του Αη Βασίλη, σπιτάκια δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά (μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής, χειροτεχνίας κ.λπ.), σπιτάκια στα οποία ΜΚΟ ανθρωπιστικού χαρακτήρα επικοινωνούν με τον κόσμο, καθώς και εξέδρες, που φιλοξενούν διάφορα μουσικά δρώμενα. Μια εορταστική ατμόσφαιρα που αξίζει στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και στην περίοδο της κρίσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης χρειάζονται αισιοδοξία και χαμόγελο, που με τη σειρά τους θα τα μεταδώσουν στους καταναλωτές, που επίσης τα χρειάζονται. Κατά τον κ. Ζορπίδη η πρωτοβουλία του ΕΕΘ έχει ως στόχο να συμβάλλει στην αναστροφή του γενικότερου αρνητικού κλίματος στην αγορά και την κοινωνία και να στείλει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα -και τη Θεσσαλονίκη ειδικότερα- οι παράγοντες της αγοράς δεν «παραδίδουν τα όπλα», αλλά εξακολουθούν να αγωνίζονται για να σταθούν όρθιοι.  

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9

O Πρόεδρος κος. Μιχάλης Ζορπίδης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»
Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης
Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER