ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

28.03.2019

Newsletter

Τι συζήτησε χτες το ΔΣ του ΕΕΘ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να συμμετάσχει  στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα στα Σκόπια, την ερχόμενη Τρίτη, όπως αναλυτικά συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης εξήγησε στα μέλη ότι λίγα λεπτά πριν είχε δεχτεί πρόσκληση από τον φορέα του υπουργείου Εξωτερικών να συμμετέχει στην αποσολή. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμεί το ΕΕΘ να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τους γείτονες, καθώς αυτό υπαγορεύει η συνείδηση του και το καθήκον που αισθάνεται ότι έχει απέναντι στην ιστορία και το συναίσθημα του ελληνικού λαού.

«Απαντώ στο “Enterprise Greece”, τον φορέα που συντονίζει την αποστολή, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει. Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. 
Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ακόμη να οργανωθεί μία νέα ενημερωτική καμπάνια σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, όπως και να συμμετέχει με τρεις εκδηλώσεις το ΕΕΘ στο πολυσυνέδριο Money Show". 

Επίσης ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή "Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων" του ΕΕΘ θα διοργανώσει στις 8 Απριλίου μία εκδήλωση για την εγκληματικότητα και τους τρόπους με τους οποίους ο επαγγελματίας μπορεί να προστατευθεί από διαρρήξεις και ληστείες, που δυστυχώς έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σάββας Κεσίδης, εισηγήσεις στην εκδήλωση αυτή θα κάνουν αξιωματικοί της αστυνομίας και ειδικοί επιστήμονες. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα "Θεσσαλονίκη" του ΕΕΘ.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER