ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20.03.2019

Newsletter

Τι αποφάσισε χτες η Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΘ

Θέματα σχετικά με τη δραστηριότητα του Επιμελητηρίου μας εξέτασε, κατά την χθεσινή της συνεδρίαση η Διοικητική Επιτροπή.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΕΕΘ στις εκδηλώσεις Money Show, μέσω της χορηγικής συνεργασίας αλλά και της διοργάνωσης ειδικών εκδηλώσεων υπό την ομπρέλα της συγκεκριμενης διοργάνωσης, όπως και η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών για τη διοργάνωση ειδικής ημερίδας με την οποία θα ενημερωθεί το κοινό για τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί στον κλάδο το νέο νομοσχέδιο.

Επίσης έγινε συζήτηση για έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών, με οδηγίες για την εφαρμογή της "Συνθήκης των Πρεσπών", στην οποία ο Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι ο ίδιος, όπως και το ΕΕΘ δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσουν το ελληνικότατο όνομα της Μακεδονίας για να περιγράψουν κάτι το μη ελληνικό.

Επίσης, με εντολή του προέδρου μας Μιχάλη Ζορπίδη θα δημιουργηθεί ειδική επιτροπή από μέλη του ΔΣ που θα εξετάσει το πολεοδομικό σχέδιο για τη νέα ΔΕΘ, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις από την πλευρά του Επιμελητηρίου. Η θέση του ΕΕΘ, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο του, ταυτίζεται με αυτήν του ΔΣ της HELEXPO-ΔΕΘ, καθώς, όπως εξήγησε, οι επαγγελματίες της πόλης και τα συλλογικά τους όργανα αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της δραστηριότητας της Διεθνούς Έκθεσης. Συνεπώς, εφόσον η διοίκηση της ΔΕΘ εκτιμά ότι χρειάζεται ένα νέο εκθεσιακό κέντρο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά το ΕΕΘ δεν έχει κάποιο λόγο να διαφωνήσει μαζί του. 

Τέλος έγινε δεκτή πρόταση του Προέδρου μας για σύγκλιση συνεδρίασης του ΔΣ στη Θέρμη, ως συνέχεια της προσπάθειας του ΕΕΘ για τη διεξαγωγή "αποκεντρωμένων" διαδικασιών, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μελών που ζουν και δραστηριοποιούνται εκτός Θεσσαλονίκης.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν επίσης και πολλά τεχνικά, λειτουργικά και διοικητικά θέματα του Επιμελητηρίου μας.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER