ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20.03.2019

Newsletter

Η θέση του ΕΕΘ για τη ΔΕΘ

Μ. Ζορπίδης στην ThessNews: Νέο εκθεσιακό κέντρο τώρα!

Ο προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Είναι σαφές ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ως φορέας έκφρασης των φορέων της αγοράς επιθυμεί και αγωνίζεται διαρκώς για μία καλύτερη και συνεχώς βελτιούμενη ΔΕΘ. Γιατί μία καλύτερη ΔΕΘ σημαίνει περισσότερες δυνατότητες για τη Θεσσαλονίκη μας. Το καλό για τη ΔΕΘ είναι καλό και για τη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως έχει αποδειχθεί και με επιστημονικά δεδομένα, η δραστηριότητα της ΔΕΘ ευνοεί ευθέως την οικονομική δραστηριότητα της Θεσσαλονίκης. Η εκθεσιακή και συνεδριακή δραστηριότητα φέρνει στην πόλη επισκέπτες, κονδύλια προβολής και διαφήμισης αλλά και κίνηση στην αγορά. Είναι, συνεπώς, προς το συμφέρον όλων μας να υποβοηθούμε, όπως μπορούμε τις προσπάθειες ανάπτυξης του εθνικού εκθεσιακού μας φορέα.
Υπό το πρίσμα αυτό το ΕΕΘ, το οποίο, σημειωτέον, εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο της HELEXPO-ΔΕΘ, στηρίζει ανεπιφύλακτα και με όλες του τις δυνάμεις τα σχέδια της διοίκησης για ένα νέο, αναβαθμισμένο, μοντέρνο και λειτουργικό εκθεσιακό κέντρο.
Οι απόψεις της διοίκησης για τη μετατροπή του εκθεσιακού κέντρου σε έναν χώρο, στον οποίο θα συνυπάρχουν αρμονικά οι εκθεσιακές και συνεδριακές λειτουργίες με αυτές της πόλης, μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους. Η εταιρεία μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα έχουμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό εκθεσιακό κέντρο, το οποίο θα καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις  κάθε διοργάνωσης. Ταυτόχρονα όμως θα είναι ένας χώρος περιπάτου και αναψυχής, πλήρως ενταγμένος και όχι περίκλειστος, για να τον χαίρονται οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Προσωπικά βρίσκω λίγο υπερβολικές κάποιες φωνές υπέρ της διατήρησης ορισμένων περιπτέρων, λόγω αρχιτεκτονικής σημασίας. Υπάρχουν τρόποι ώστε να διατηρηθεί η αίσθηση της ιστορικής διαδρομής μέσα σε έναν νέο σχεδιασμό. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία γιατί δυστυχώς η πόλη μας έχει μακρά παράδοση διχασμού.
Κάθε πράγμα στον καιρό του…
 
Από το φύλλο της THESSNEWS #149 (16/03/2019-17/03/2019)

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δεκέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο: "Το τσιγάρο... γίνεται καπνός"

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα "Θεσσαλονίκη" του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος)
12

Ημερίδα με τίτλο "Η Καινοτομία στις Μεταφορές: Κύριες τάσεις και αναδυόμενες ευκαιρίες"

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

NEWSLETTER