ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

06.03.2019

Newsletter

"Να μην εφαρμοστεί το νέο ωράριο"

Σύσκεψη για το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων στο ΕΕΘ
Την αναστολή της εφαρμογής ζητούν οι παραγωγικοί φορείς

 
Την αναστολή της εφαρμογής του νέου ωραρίου φορτοεκφορτώσεων που  θεσμοθέτησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέχρι να εκπονηθεί πλήρης μελέτη, η οποία θα λάβει υπόψιν της και τις απόψεις των εμπλεκομένων επαγγελματιών ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, στη σύσκεψη εργασίας που διοργάνωσε το πρωί στα γραφεία του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση αυτή απερρίφθη από τον Αντιδήμαρχο, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένει την κοινή τεκμηριωμένη πρόταση όλων των φορέων για μερική τροποποίηση της Νομοθεσίας και δεσμεύτηκε ότι θα την λάβει υπόψη του.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων και των επαγγελματιών που θίγονται από το νέο ωράριο, όπως και οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων της πόλης έκαναν λόγο για «αστοχίες» της νέας απόφασης, οι οποίες πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει θετικά για την πόλη και όχι αρνητικά για κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών και εργαζομένων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Γεώργιος Ηλιάδης, Α’ Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α’ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΘ,  Μακάριος Παπαδόπουλος,  Β’ Αντιπρόεδρος ΒΕΘ, Πάρις Μπίλλιας Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ, Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Ιακώβου, Πρόεδρος ΟΕΕΘ, Στέλλα Πολίτου, Διευθύντρια Υπηρεσιών ΣΒΒΕ, Δημήτριος Μελικιάν, Πρόεδρος του Σωματείου Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως «Αναγέννηση», Δημήτρης και Παναγιώτης Κασιγιάννης από το Σωματείο Φ.Δ.Χ. «Άγιος Δημήτριος» και εκπρόσωποι εμπορικών επιχειρήσεων και τροφοδοσίας.

Το Δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Περιβάλλοντος  Αθανάσιος Παππάς, τον οποίο πλαισίωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες Κων. Μπελιμπασάκης, Μαρία Ζουρνά και Σίμος Χριστοτζόγλου. Συμμετείχε επίσης, εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας ο Μιχαήλ Αλλαγιώτης και εκ μέρους της Τροχαίας Θεσσαλονίκης ο Παν. Τάγκαλος.

Ο Αντιδήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ανέλυσαν το σκεπτικό του νομοθετήματος περί ωραρίου φορτοεκφόρτωση, τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την εκπόνησή του, καθώς και τον τρόπο εφαρμογής του.

Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και των σωματείων τόνισαν ότι είναι αστοχία να προβλέπεται η δυνατότητα στάθμευσης στους χώρους φορτοεκφόρτωσης μόνο σε οχήματα ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνου. Προτάθηκε η αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη της το μέγεθος του οχήματος και όχι το ωφέλιμο φορτίο.
Επίσης, αστοχία χαρακτηρίστηκε ο περιορισμός της φορτοεκφόρτωσης κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς αυτές είναι ώρες κοινής ησυχίας και η παράβαση της νομοθεσίας αποτελεί αδίκημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Τέλος επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει ξεχωριστή μάριμνα για τον εφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων και των κατοικιών με πετρέλαιο θέρμανσης.



 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER