ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

28.01.2019

Newsletter

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία


Warning: getimagesize(images/photos/thumbnails/STOXKBGEOY.jpeg): failed to open stream: No such file or directory in /home/eeth/public_html/news.php on line 264

Warning: Division by zero in /home/eeth/public_html/news.php on line 267
Μην το κάνετε- Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών»
 
Με αφορμή τη συνεδρίαση στη Βουλή για την κύρωση της «Συνθήκης των Πρεσπών», μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Επαγγελματικού του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καλώντας την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να μην επιμείνει στην κύρωση της Συμφωνίας.

Το ψήφισμα, που θυροκόλλησαν στο ΥΜΑΘ έχει ως εξής:
 
«Καλούμε έστω και αυτήν την ύστατη ώρα τους αντιπροσώπους μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο, τους Βουλευτές να μην προχωρήσουν στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για μία συμφωνία που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ιστορικά δίκαια όλων των Ελλήνων.
 
Είναι ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι με τη συμφωνία δίδεται το δικαίωμα της χρήσης το όρου «Μακεδονία», ενός καθαρού ελληνικού όρου σε μία ξένη χώρα, σε έναν άλλο λαό. Το όνομα αυτό, όπως έχουμε διαπιστώσει ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αποτελεί το όχημα με το οποίο προωθούνται αλυτρωτικά σχέδια, παραποίηση ιστορίας και οικειοποίηση ιστορικών συμβόλων, γεγονότων και προσώπων.
 
Είναι εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι η χώρα μας για πρώτη φορά αναγνωρίζει «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους κατοίκους του γειτονικού κράτους.
Εκτός από τα εθνικά συμφέροντα θίγονται και επιχειρηματικά, καθώς τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητα χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του στην ονομασία επιχειρήσεων και προϊόντων.
 
Είναι εκ των ων ουκ άνευ να τονιστεί ότι οι Έλληνες δεν επιθυμούμε να δούμε άλλο κράτος, που θα φέρει στην ονομασία του τον ελληνικό όρο «Μακεδονία».
Τέλος, αποτελεί υποχρέωση τόσο της κυβέρνησης όσο και του συνόλου της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας να σεβαστούν την επιθυμία και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού».Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER