ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

23.11.2018

Newsletter

Συνάντηση Ζορπίδη με τον υπ. Δήμαρχο Κ. Ζέρβα

Μιχ. Ζορπίδης: Θετική η απόφαση Μπουτάρη να αποσυρθεί
Συνάντηση του Προέδρου του ΕΕΘ με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα
Τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Ναι για τη Θεσσαλονίκη» δέχθηκε το απόγευμα στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης.
Στη συνάντηση, που έγινε έπειτα από αίτημα του Υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αγορά της πόλης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες  και σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του Δήμου αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στα Επιμελητήρια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Ζορπίδης ευχαρίστησε τον κ. Ζέρβα για τη συνάντηση και σημείωσε ότι το ΕΕΘ είναι πάντα στο πλευρό των Δήμων,  «ειδικά του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν έχει εκτιμηθεί από την πλευρά του».
«Προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον κάθε Δήμαρχο, θα συνεργαστούμε στενά και με τον επόμενο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι σ’ αυτήν την προεκλογική εκστρατεία καταγράφεται σημαντική ανανέωση με πολλά νέα, φρέσκα και ορεξάτα πρόσωπα να διεκδικούν την εκλογή τους. Γι’ αυτό τον ίδιο λόγο κρίνω ότι είναι πολύ θετική και η σημερινή απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.
Στη συνάντηση από την πλευρά του ΕΕΘ συμμετείχε ο Γιώργος Ηλιάδης (Β’ Αντιπρόεδρος), ο Θάνος Κουλουτμπάνης (Γ’ Αντιπρόεδρος), ο Κώστας Ιακώβου (Οικονομικός Επόπτης), τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Μαν. Σύλλης, Κυριάκος Μερελής και Κώστας Λάσκος και ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Μετά τη συνάντηση ο συνδυασμός "Ναι στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για λιγότερη ανεργία, και των ελέγχων για περισσότερη ευταξία

Τις προτάσεις του για άμεση υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, η οποία μπορεί να βάλει φραγμό στην ανεργία, παρουσίασε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη.
 
Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η διαχείριση του κοινόχρηστου χώρου με σκοπό την εξάλειψη του άναρχου τοπίου που επικρατεί σήμερα στην πόλη πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη θέσπιση προδιαγραφών για τη δημιουργία ομοιόμορφων κατασκευών για γειτονιές και αγορές.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε απαραίτητους τους ελέγχους και την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά την εξάπλωση του υπαίθριου εμπορίου και της μάστιγας του παρεμπορίου και τόνισε ότι θεωρεί επιτακτική την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας της νέας δημοτικής αρχής με το ΕΕΘ σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και διοργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων.

Ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε την δυσαρέσκεια του επαγγελματικού κόσμου για το ότι «δεν υπάρχει ευταξία στην πόλη, η καθαριότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη αν και τρέχουν τα δημοτικά τέλη για όλους ακόμη και για όσους επαγγελματίες έχουν πληγεί από τα έργα του Μετρό».

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ καταλόγισε στη δημοτική αρχή ότι μέχρι σήμερα δεν είχε σταθερή θέση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη συνεχή εμφάνιση του παρεμπορίου στην πόλη ενώ ιδιαίτερα έντονος ήταν ο προβληματισμός του για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι «στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές μια σελίδα ανοίγει για τη Θεσσαλονίκη και η παράταξή μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Πιστεύουμε ότι ΕΕΘ δεν μπορεί παρά να είναι ουσιαστικός εταίρος για το δήμο Θεσσαλονίκης και δεσμευθήκαμε αυτή τη συνεργασία να την θεσμοθετήσουμε. Για μας ανάπτυξη σημαίνει στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης».

Στην συνάντηση τον κ. Ζορπίδη πλαισίωναν:
  • Ο Α΄ αντιπρόεδρος, Γεώργιος Ηλιάδης
  • Ο Γ΄ αντιπρόεδρος, Αθανάσιος Κουλουτμπάνης
  • Ο οικονομικός επόπτης, Κωνσταντίνος Ιακώβου
  • Ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων, Κωνσταντίνος Λάσκος
  • Ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων, Κυριάκος Μερελής
  • Ο πρόεδρος τμήματος επαγγελματιών ΕΕΘ και μέλος της διοικητικής επιτροπής ΕΕΘ, Εμμανουήλ Συλλής
  • Ο αντιπρόεδρος αναπτυξιακής εταιρίας ΕΕΘ, Λευτέρης Αλεξανδρίδης

Από την παράταξης ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, συνόδευσαν τον κ. Ζέρβα οι:
  • Παναγιώτης Καρασσαβίδης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  • Μιχάλης Ναλμπάντης, Επιχειρηματίας
  • Φάνης Κοντούλης, ΕπιχειρηματίαςΗμερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER