ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

03.07.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Η διοίκηση του ΕΕΘ στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
Θεσσαλονίκη, 3 Ιουλίου 2014
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Η διοίκηση του ΕΕΘ στο νέο
Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης
 
 
 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θέτει στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να τη συνδράμει στο έργο της για την πάταξη του παρεμπορίου, την επίλυση του προβλήματος των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων, αλλά και της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας.
Σήμερα ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης μαζί με τον Α’ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Γιώργο Ηλιάδη και τον Οικονομικό Επόπτη Στέλιο Συμεωνίδη επισκέφθηκαν το νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης ταξίαρχο Κωνσταντίνο Τζιμόπουλο  με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά από θέματα που απασχολούν τα μέλη του Επιμελητηρίου και άπτονται των αρμοδιοτήτων της αστυνομίας.
Κατ’ αρχήν ο κ. Ζορπίδης έθεσε το θέμα του παρεμπορίου, που ασκείται επιδεικτικά στο κέντρο και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, συχνά ακριβώς έξω από τα εμπορικά καταστήματα και προκαλεί ζημιά στους εμπόρους, αλλά και αιμορραγία στα δημόσια ταμεία. «Λόγω της κρίσης και της μείωσης της κατανάλωσης το εμπόριο περνάει δύσκολες ώρες και οι παράνομοι μικροπωλητές λειτουργούν ως χαριστική βολή στις εμπορικές επιχειρήσεις που δεν αντέχουν» είπε ο κ. Ζορπίδης στον κ. Τζιμόπουλο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εκτεταμένο παρεμπόριο γίνεται καθημερινά ακόμη και μπροστά στο Επιμελητήριο.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΕΘ είπε στον ταξίαρχο ότι η εικόνα των δρόμων της πόλης είναι απαράδεκτη με τα αυτοκίνητα να είναι διπλοπαρκαρισμένα, κάτι που δυσχεραίνει την κυκλοφορία και δυσκολεύει την πρόσβαση στις αγορές. Ζήτησε, μάλιστα, η παρουσία των προσωπικού της τροχαίας να είναι συνεχής, προληπτική και υποβοηθητική για την κίνηση και όχι αποκλειστικά για το κόψιμο κλήσεων και την υποβολή προστίμων.
Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται αντιμέτωπα με τα όργανα της αστυνομίας λόγω παρατυπιών κυρίως σε ζητήματα χωροταξίας των τραπεζοκαθισμάτων, αλλά και μετάδοσης μουσικής ο κ. Ζορπίδης επισήμανε στον κ. Τζιμόπουλο ότι το ΕΕΘ μπορεί να συνδράμει συμβουλεύοντας τα μέλη του να τηρούν τη νομιμότητα, αρκεί και η αστυνομία να δείχνει λογική επιείκεια, ώστε να μην κλείνουν καταστήματα και χάνουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους. .     
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9

O Πρόεδρος κος. Μιχάλης Ζορπίδης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»
Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης
Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER