ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

02.11.2018

Newsletter

Αρνητικό το ΕΕΘ στον κανονισμό της ΕΥΑΘ

Αρνητικά κρίνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης το νέο κανονισμό της ΕΥΑΘ, καθώς αυτός προβλέπει νέες επιβαρύνσεις για τους καταστηματάρχες! Τις απόψεις του ΕΕΘ μετέφερε στη σύσκεψη που συγκάλεσε χτες η ΥΜΑΘ Κατερίνα Νοτοπούλου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών.ο Α' Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης.
Όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης, το ΕΕΘ διαφωνεί επειδή θεωρεί ότι ο νέος κανονισμός της ΕΥΑΘ μεταφέρει το βάρος από την άσκηση αρμοδιοτήτων της Εταιρίας σε καταστηματάρχες και επιχειρήσεις, όπως είναι ο καθαρισμός υγρών αποβλήτων. Συμπλήρωσε ότι το ΕΕΘ είναι απόλυτα ικανοποιημένο από τις αποφάσεις της σύσκεψης, για τα οποία ευχαριστεί και συγχαίρει την κ. Νοτοπούλου.

Μετά τη σύσκεψη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως ανακύπτουν στη λειτουργία των επιχειρήσεων από την εφαρμογή του ειδικού κανονισμού αποχέτευσης της ΕΥΑΘ ΑΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης εργασίας της υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Κατερίνας Νοτοπούλου, με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας (ΠΚΜ), της εταιρείας, των επιμελητηρίων Εμποροβιομηχανικό (ΕΒΕΘ), Βιοτεχνικό (ΒΕΘ) και Επαγγελματικό Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και των συνδέσμων Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ).
‘Οπως συμφωνήθηκε, εντός 10 ημερών οι φορείς θα καταθέσουν εγγράφως τις παρατηρήσεις- προτάσεις τους, σχετικά με τις διατάξεις που αναφέρονται στον κανονισμό. Οι προτάσεις αυτές θα εξεταστούν από επιτροπή εκπροσώπων του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της ΠΚΜ, της Εταιρείας ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και των φορέων, προκειμένου να ενσωματωθούν στον κανονισμό σύμφωνα με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία, διασφαλίζοντας τόσο την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την ΕΥΑΘ ΑΕ, ο προηγούμενος ειδικός κανονισμός αποχέτευσης ήταν σε ισχύ από το 1976, οπότε κρίθηκε αναγκαία η επικαιροποίησή του. Ο νέος κανονισμός εστάλη για διαβούλευση σε ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς κι ομάδες τον Απρίλιο του 2017, κατατέθηκαν προτάσεις και φέτος τον Μάιο έγινε νόμος του κράτους.
Με βάση το σχετικό ΦΕΚ, ο κανονισμός «αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις, που επιβάλλονται σε επαγγελματικές, βιομηχανικές, βιοτεχνικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΝΠΔΔ), εργαστήρια κ.λπ., και κάθε είδους δραστηριότητα και φορέα, τα οποία ενδέχεται να παράγουν υγρά απόβλητα, πέραν της αστικής κατοικίας, για τη διάθεση υγρών αποβλήτων στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης».


 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούνιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER