ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

17.06.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Το ΕΕΘ επιδοτεί τη συμμετοχή των μελών του στην 79η ΔΕΘ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
Θεσσαλονίκη, 17 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Το ΕΕΘ επιδοτεί τη συμμετοχή
των μελών του στην 79η ΔΕΘ
 
 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προσκαλεί  τις επιχειρήσεις - μέλη του, οι οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν στην 79η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2014, να το δηλώσουν, ώστε να επωφεληθούν από την ειδική προνομιακή τιμή, που προκύπτει μετά από δική του επιδότηση.
Το Επιμελητήριο με την πρωτοβουλία αυτή στοχεύει αφενός στη στήριξη των μελών του και αφετέρου την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας.
Οι εταιρίες μέλη μας  θα φιλοξενηθούν στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 8 (Νικόλαος Γερμανός) και θα εγκατασταθούν σε σταντ εμβαδού 12  τετρ. μέτρων ή πολλαπλάσιων. Το τελικό ποσό που θα καταβάλει κάθε επιχείρηση που θα συμμετέχει ανέρχεται στα  29 ευρώ ανά τετρ. μέτρο, πλέον Φ.Π.Α. Σε περίπτωση που ο εκθέτης επιθυμεί την ενοικίαση εξοπλισμένου σταντ μπορεί να επικοινωνήσει για λεπτομέρειες με τα γραφεία της ΔΕΘ-HELEXPO (στα τηλέφωνα 2310 291548/2310  291257 κ. Π. Χατζηϊωάννου fax: 2310 291553, e-mail [email protected]).
Στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν δίνεται η δυνατότητα να διαθέτουν τα προϊόντα τους προς πώληση στο χώρο της έκθεσης με την προϋπόθεση να τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες  από τον νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της ΔΕΘ προϋποθέσεις.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής των επιχειρήσεων μελών του Ε.Ε.Θ. που θα είναι εκθέτες στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ του Επιμελητηρίου, στην οποία θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  και να έχει εξοφλήσει και τη συνδρομή του έτους  2013.
Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία παραλαβής της αίτησης συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΕΕΘ, τηλ: 2310.271.488 (υπεύθυνος κ. Παύλος Καζαντζίδης), e-mail: [email protected]
 
 
Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας
 
 
Στις ενέργειες του ΕΕΘ να στηρίξει τα μέλη του συμπεριλαμβάνονται, πλέον, και τα σεμινάρια κατάρτισης «Τεχνικών Ασφαλείας», για εργοδότες που επιθυμούν να επιμορφωθούν για να αναλάβουν οι ίδιοι καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας στην επιχείρησή τους. Οι επιχειρήσεις αυτές εντάσσονται στην Γ΄ κατηγορία επικινδυνότητας σύμφωνα με το Π.Δ. 294/88 (επιχειρήσεις με χαμηλή επικινδυνότητα) και με αριθμό εργαζομένων μικρότερο του 50. Τα σεμινάρια αυτά, διάρκειας 10 ωρών θα πραγματοποιούνται σε δύο ημέρες  (5+5 ώρες). Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια είναι 30 ευρώ για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Ε.Ε.Θ. και 40 ευρώ για τα μη μέλη του Ε.Ε.Θ.
Τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες θα δίνονται από το Επιμελητήριο.  
Επίσης, το ΕΕΘ συνεχίζει τα σεμινάρια του ΕΦΕΤ, σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές για τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του.  
 
 
Μετρόπληκτοι
 
 
Κατόπιν ενεργειών και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου η κυβέρνηση δέχθηκε δια του ΟΑΕΔ να επιχορηγηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί και ταλαιπωρηθεί από την καθυστέρηση των έργων κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται –έστω καθυστερημένα- ένα αίτημα ετών των επαγγελματιών και των εμπόρων, που έχουν στην ουσία καταστραφεί για να αποκτήσει κάποτε μετρό η Θεσσαλονίκη.
 
 
Νέα ιστοσελίδα
 
 
Εδώ και λίγες ημέρες είναι προσβάσιμη η νέα ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση www.eeth.gr.  Σύγχρονη και λειτουργική περιέχει ειδικές και γενικότερες πληροφορίες, που μπορούν να ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ προσφέρει διαδραστική επικοινωνία με το Επιμελητήριο.  
Εγγραφές διαγραφές
Εξετάζοντας   την εξέλιξη των εγγραφών και των διαγραφών από το μητρώο του ΕΕΘ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρατηρούμε μια σχετική σταθεροποίηση στη διαφορά, υπέρ των διαγραφών. Φέτος από τον Ιανουάριο μέχρι τις 17 Ιουνίου εγγράφηκαν στα μητρώα του ΕΕΘ 1.417 επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 2.035, δηλαδή διαγράφηκαν 618 περισσότερες απ’ όσες εγγράφηκαν. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα η διαφορά ήταν 592 περισσότερες διαγραφές από εγγραφές, αφού είχαν εγγραφεί 1.648 επιχειρήσεις και είχαν διαγραφεί 2.240.
 
 
Επίσκεψη Φούχτελ
 
 
O υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Γερμανίας Χανς – Ιωακείμ Φούχτελ  επισκέφθηκε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο την περασμένη Τρίτη 10 Ιουνίου. Αρχικά συζητήθηκε το θέμα της βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων που αφενός λειτουργούν ως σύμβουλοι της πολιτείας και αφετέρου στηρίζουν την ανάπτυξη και την οικονομία των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.
Τα κύρια θέματα στα οποία περιστράφηκε η συζήτηση , αφορούσαν την υψηλή φορολογία και την εφαρμογή εισπρακτικών μεθόδων που στραγγαλίζουν την επιχειρηματικότητα, το υψηλό κόστος Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς να υφίσταται η ανάλογη ανταποδοτικότητα και βεβαίως το πρόβλημα της Ρευστότητας που διατηρεί την ύφεση σε υψηλά ποσοστά.
Ακόμη επισημάνθηκε το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και η μείωση της γραφειοκρατίας που δρα ανασταλτικά.
Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η πόλη μας επισημάνθηκαν,  το Μετρό που χρονίζει και έχει φέρει σε απόγνωση τους Επαγγελματίες που θίγονται, το Λιμάνι που πρέπει να εξελιχθεί σε κύριο Τερματικό Σταθμό και πύλη εισόδου για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τέλος η Σιδηροδρομική επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις.
Στα ζητήματα που τέθηκαν ήταν και η βελτίωση των γενικών υποδομών της Θεσσαλονίκης γενικά, αλλά και των τουριστικών υποδομών, που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της σε «προορισμό Σαββατοκύριακου».
Ο κ. Φούχτελ έθεσε ο ίδιος θέματα και τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν τη
  • Την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών με την Κολωνία και τη Λειψία, δύο πόλεις που είναι αδελφοποιημένες με το δήμο Θεσσαλονίκης.
  • Τη δημιουργία στη Θεσσαλονίκη σχολής επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • Την ανάδειξη του ΕΕΘ σε φορέα υποδοχής επενδυτών, μέσω του ΓΕΜΗ που θα λειτουργεί ως One shop stop.
  • Τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής ειδικά για τον τομέα των  Logistics  στη Λειψία.
  • Την ανάληψη πρωτοβουλιών για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην περιοχή μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φούχτελ δεσμεύθηκε ότι για πολλές από αυτές τις δράσεις θα υπάρξει χρηματοδότηση από φορείς της Γερμανίας, όπως το ίδρυμα Αντενάουερ.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δεκέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER