ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

05.09.2018

Newsletter

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΕΕΘ στην 83η ΔΕΘ παρουσίασε ο Μιχ. ΖορπίδηςΜιχ. Ζορπίδης: «το ΕΕΘ ως σοβαρός φορέας της Θεσσαλονίκης ανοίγει στην 83η ΔΕΘ 

 τη συζήτηση για τη “Μετά- Μνημόνιο εποχή”
 
Για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έξοδος από τα μνημόνια για να σημαίνει κάτι, θα πρέπει να συνοδευτεί από μέτρα ελάφρυνσης της ιδιωτικής οικονομίας, είπε στη διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους εν όψει της 83ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μιχάλης Ζορπίδης.
Στη συνάντηση παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
«Στη φετινή ΔΕΘ επιλέξαμε, εκτός από την δυναμική μας συμμετοχή με 32 μέλη του ΕΕΘ, σε εκθεσιακό χώρο 1.500 τ. μέτρων να ζητήσουμε απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα της εποχής, τις απαντήσεις που δεν έδωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης. Διοργανώνουμε λοιπόν το 1ο Οικονομικό Φόρουμ της Θεσσαλονίκης με τίτλο:  «Η ελληνική οικονομία και η Θεσσαλονίκη στη Μετά – μνημόνιο εποχή» με στόχο να ανοίξουμε τη συζήτηση στην πόλη για την επόμενη μέρα στην Οικονομία αλλά και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για σημαντικά θέματα που τους απασχολούν. Με την εκδήλωση αυτή αλλά και με τέσσερις ακόμη σημαντικότατες θεματικές εκδηλώσεις το ΕΕΘ υπερασπίζεται το ρόλο του ως φορέα έκφρασης τόσο της αγοράς όσο και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης», τόνισε.
 
Για τη συνάντηση με τον Τσίπρα
Ο κ. Ζορπίδης αλλά και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΕΘ κ. Κώστας Ιακώβου, Κλεόβουλος Θεοτόκης και Κυριάκος Μερελής, άφησαν σαφείς αιχμές για κακή προετοιμασία της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς. Η πρόσκληση απευθύνθηκε μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ στη συζήτηση δεν δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και γενικά δεν υπήρχε σαφήνεια, παρά ακαδημαϊκή συζήτηση. Ο κ. Ζορπίδης διαφώνησε ανοιχτά με την απαίτηση του κ. Τσίπρα προς τους φορείς να στηρίξουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
«Το ΕΕΘ στηρίζει και αυτή τη φορά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ενώ ζητάμε από τον πρωθυπουργό να μας πει συγκεκριμένα τι ακριβώς θα κάνει για να έρθουν καλύτερες ημέρες για τους επαγγελματίες. Εμείς είμαστε συγκεκριμένοι, ζητάμε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 20%, τη μείωση του ΦΠΑ στα ποσοστά που ίσχυαν στο παρελθόν, δηλαδή στο 13%, 8% και 5%, αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20%», τόνισε ο κ. Ζορπίδης και πρόσθεσε:
«Με τις τωρινές επιβαρύνσεις, η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί και επειδή τις απαντήσεις για την επόμενη ημέρα δεν μας τις δίνει η κυβέρνηση, τις ζητάμε από τους ειδικούς, από ανθρώπους που έχουν εμπειρία, από προσωπικότητες που φέρνουμε και από Αμερική, Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μας μεταδώσουν τα φώτα τους και την άποψή τους», σημείωσε.
O κ. Ζορπίδης τόνισε ότι παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες για τον επαγγελματικό κόσμο, το ΕΕΘ κατόρθωσε φέτος να αυξήσει τα έσοδα τους από συνδρομές κατά 30.000, κάτι που σημαίνει ότι επιπλέον 3.000 μέλη, νέα και παλιά, κατέβαλαν συνδρομές αναγνωρίζοντας το έργο που γίνεται από το Επιμελητήριο.
 
Το πρόγραμμα του ΕΕΘ
Στο πρόγραμμα του ΕΕΘ στην 83η ΔΕΘ δεσπόζει το Οικονομικό Φόρουμ της Δευτέρας (5 μ.μ. στο "Νικ. Γερμανός"), στο οποίο εξέχοντες έλληνες και ξένοι πολιτικοί, επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τη "Μετά- Μνημόνιο εποχή", προκειμένου να φωτίσουν τα χαρακτηριστικά της νέας εποχής.
Ειδική ενότητα θα υπάρχει και για τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης, καθώς εκπρόσωποι των φορέων που "τρέχουν" την εποχή αυτή σημαντικές επενδύσεις στο λιμάνι, το αεροδρόμιο, τη ΔΕΘ και σε άλλες υποδομές θα αναλύσουν τα σχέδια αλλά και τις επενδύσεις τους.
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σαββατοκύριακο με μία ιδιαίτερη κοινωνικού περιεχομένου, καθώς το ΕΕΘ, σε συνεργασία με το "Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο" προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε γυναίκες άνω των 35 ετών! 
Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι τέσσερις θεματικές εκδηλώσεις, που διοργανώνουν οι αντίστοιχες επιτροπές του ΕΕΘ, στις οποίες ειδικοί επιστήμονες και εξειδικευμένα στελέχη θα συζητήσουν θέματα σχετικά την ανάπτυξη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη (Τρίτη 11/9), το GDPR στο χώρο της ασφαλιστική διαμεσολάβησης (Πέμπτη 13/9) και την επαγγελματική κατάρτιση (Παρασκευή 14/9). Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο "Νικ. Γερμανός" (Περίπτερο 8- ΔΕΘ).

Χορηγός των εκδηλώσεων είναι η Τράπεζα Eurobank.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER