ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13.08.2018

Newsletter

Συνάντηση του ΠΕΣΚΜ με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου

Η πρώτη σύσκεψη του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου
 
Η πρώτη συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μιχάλης Ζορπίδης και τα μέλη του Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον αρμόδιο για τα Επιμελητήρια κυβερνητικό παράγοντα, διάφορα λειτουργικά και οργανωτικά θέματα, όπως και θέματα πόρων, αρμοδιοτήτων, πεδίων παρέμβασης του νέου περιφερειακού φορέα.

Ο κ. Αυλωνίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η σημερινή ήταν η πρώτη συνάντηση με Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο, ενώ έδωσε χρήσιμες διευκρινίσεις και πληροφορίες για τα θέματα που του τέθηκαν. Όπως τόνισε, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι στο εξής, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, κάθε Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πλαίσιο της Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να έχει την έγκριση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου  Κ.Μ..

Τα μέλη του Συμβουλίου επέμειναν στις δυνατότητες αποφασιστικής παρέμβασης που θα πρέπει να έχει ο νέος φορέας, ιδίως στα θέματα αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και σε όλα τα θέματα που αφορούν την Αγορά και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

«Σήμερα είχαμε την πρώτη συνάντηση, που ήταν νομίζω  χρήσιμη. Ωστόσο, πολλά ακόμη θα πρέπει να διευκρινιστούν. Όλοι μας περιμένουμε από την κυβέρνηση περισσότερη τόλμη στα θέματα αποκέντρωσης, δεν είναι δυνατό εν έτει 2018 να μιλάμε ακόμη για τα αυτονόητα. Θέλουμε περισσότερες αρμοδιότητες και πεδία δράσης και η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπεράσει τη σημερινή επιφυλακτικότητα και να μας τα παρέχει», τόνισε μετά τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Μιχάλης Ζορπίδης.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Νοέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER