ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

10.06.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Επίσκεψη Hanns-Joachim Fuchtel στο ΕΕΘ


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                           
                                            Θεσσαλονίκη 10 Ιουνίου 2014
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Γερμανίας κος Hanns-Joachim Fuchtel   επισκέφθηκε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη.
Ο κος Γεώργιος Ηλιάδης Α’ Αντιπρόεδρος , ο κος Κλεόβουλος Θεοτόκης Β’ Αντιπρόεδρος και ο Χρήστος Νικολόπουλος Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε. καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου , έθεσαν στον κο Υφυπουργό τα ζωτικής σημασίας θέματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης.
Αρχικά συζητήθηκε το θέμα της βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων που ως φορείς της πολιτείας αφενός λειτουργούν ως σύμβουλοι της κεντρικής εξουσίας και αφετέρου στηρίζουν την ανάπτυξη και την οικονομία των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.
Τα κύρια θέματα στα οποία περιστράφηκε η συζήτηση , αφορούσαν την υψηλή φορολογία και την εφαρμογή εισπρακτικών μεθόδων που στραγγαλίζουν την επιχειρηματικότητα, το υψηλό κόστος Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς να υφίσταται η ανάλογη ανταποδοτικότητα και βεβαίως το πρόβλημα της Ρευστότητας που διατηρεί την ύφεση σε υψηλά ποσοστά.
Ακόμη επισημάνθηκε το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και η μείωση της γραφειοκρατίας που δρα ανασταλτικά.
Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η πόλη μας επισημάνθηκαν , το Μετρό που χρονίζει και έχει φέρει σε απόγνωση τους Επαγγελματίες που θίγονται, το Λιμάνι που πρέπει να εξελιχθεί σε κύριο Τερματικό Σταθμό και πύλη εισόδου για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τέλος η Σιδηροδρομική επανασύνδεση της Θεσσαλονίκης με όλες τις Ευρωπαϊκές πόλεις.
Στα ζητήματα που τέθηκαν ήταν και η βελτίωση των υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και την ανάδειξη της σε πόλη city break.
Τέλος τέθηκε και το ζήτημα των επιχειρήσεων που μετανάστευσαν στις όμορες χώρες λόγω της χαμηλής φορολόγησης και του χαμηλού λειτουργικού κόστους , γεγονός που έχει πλήξει ιδιαιτέρως την οικονομική και την κοινωνική ζωή της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER