ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20.04.2018

Newsletter

Οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής Τουρισμού του ΕΕΘ

Επιτροπή τουρισμού του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης: Σε αναζήτηση κοινού βηματισμού με τους φορείς της πόλης!
 
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ξεκίνησε μια σειρά επαφών με φορείς της πόλης, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τα τρέχοντα τουριστικά ζητήματα που απασχολούν το νομό, άλλα και την αναζήτηση ενός κοινού βηματισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, κ. Βύρωνα Θεολόγη. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Νίκος Νικολόπουλος, καθώς και μέλη, συζήτησαν θέματα για την ενίσχυση του ρόλου των τουριστικών πρακτόρων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη, καθώς και με μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου. Συζητήθηκαν τουριστικά προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, καθώς επίσης και δράσεις που θα την ενισχύσουν τουριστικά. Αποφασίστηκε η διοργάνωση ημερίδας για τη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία και θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

Ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την περιοχή, είναι η σύνδεσή της με το αεροδρόμιο “Μακεδονία” μέσω αστικού λεωφορείου κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν τα ξενοδοχεία του Δήμου Θερμαϊκού είναι γεμάτα με τουρίστες.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην τρίτη συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι ενίσχυσης της πολιτιστικής γραμμής του ΟΑΣΘ, μέσω της οποίας οι τουρίστες περιηγούνται στα αξιοθέατα της πόλης.

Οι συναντήσεις της Επιτροπής Τουρισμού του ΕΕΘ θα συνεχιστούν και με εκπροσώπους άλλων φορέων, ενώ ήδη σχεδιάζονται δράσεις που θα βοηθήσουν τουριστικά το νομό Θεσσαλονίκης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής ανάπτυξης κ. Νίκος Νικολόπουλος, εκπροσώπησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στην εκδήλωση των Tourism Awards στην Αθήνα, στην οποία βραβεύτηκαν φορείς και επιχειρήσεις τουρισμού για τις καλές τους πρακτικές.
 

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER