ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

05.04.2018

Newsletter

Τη Διοικητική Επιτροπή δέχθηκε ο Περιφερειάρχης

Σε ιδιαίτερα φιλικό και συναδελφικό κλίμα έγινε χτες η συνάντηση της νέας διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου μας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τους συνεργάτες του.
Στη συνάντηση, η πλευρά του ΕΕΘ ζήτησε τη συνδρομή της διοίκησης της ΠΚΜ προκειμένου το Επιμελητήριο να ενταχθεί σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, με έμφαση αυτό για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και τα όσα αφορούν την εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και ανέργων. Επίσης, εκφράστηκε η βούληση του ΕΕΘ να συμμετέχει και πάλι στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής, καθώς αποτελεί στρατηγική του η συνεργασία όλων των φορέων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ο κ. Ζορπίδης δήλωσε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που έλαβε από τον κ. Τζιτζικώστα και τον ευχαρίστησε γι' αυτό. 
Στη συνάντηση, από την πλευρά του ΕΕΘ συμμετείχαν εκτός του Προέδρου, ο Α' Αντιπρόεδρος Γ. Ηλιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης, τα μέλη Κ. Μερελής και Κ. Λάσκος, η πρόεδρος του τμήματος επαγγελματικών Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Λευτ. Αλεξανδρίδης και ο πρόεδρος της επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων Χρ. Εδιάρογλου. 
Οι εκπρόσωποι μας είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες για θέματα της αγοράς και των επαγγελματιών.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ της TV-100 για τη συνάντησηΗ ανακοίνωση της ΠΚΜ
Μετά τη συνάντηση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
Συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, ενώ αναλύθηκαν οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει από την πλευρά της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και οι συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν μεταξύ των δύο πλευρών, έτσι ώστε τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν.

Συζητήθηκαν ακόμη και οι προοπτικές ανάπτυξης, η δυνατότητα επενδύσεων και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε όφελος των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης, που στα χρόνια της κρίσης συρρικνώθηκαν, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη συνεργασία των δυο φορέων στον τομέα του τουρισμού.

«Στο πλαίσιο των επαφών που έχουμε με τις νέες διοικήσεις των Επιμελητηρίων συναντηθήκαμε με τη νέα Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο υπό την προεδρία του Μιχάλη Ζορπίδη κάνει όλα αυτά τα χρόνια εξαιρετική δουλειά στο χώρο των επαγγελματιών και όχι μόνο. Συζητήσαμε πώς μπορούμε και τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία που έχουμε και να την εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο, με στόχο τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στους επαγγελματίες της περιοχής μας, που συνεχίζουν να πλήττονται από την κρίση. Στο επίκεντρο της συζήτησής μας βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα της Περιφέρειας, στα οποία θα συνεργαστούμε με τα Επιμελητήρια προκειμένου να φτάσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια στην πραγματική οικονομία, διότι αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα. Επίσης μας απασχόλησαν μια σειρά άλλα θέματα, όπως το θέμα των υποδομών στη Θεσσαλονίκη, τα οποία ενδιαφέρουν ειδικά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι απλώς εθιμοτυπικές, αλλά αποδεικνύονται και ουσιαστικές. Γιατί τα Επιμελητήρια αποτελούν σταθερούς συνομιλητές της Διοίκησής μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τους επαγγελματίες και να αναστρέψουμε το κλίμα που δημιούργησε η παρατεταμένη κρίση, με τα συνεχή λουκέτα σε επιχειρήσεις και την αύξηση της ανεργίας. Αλλά και γιατί είμαστε υπέρ των συνεργασιών έτσι ώστε από κοινού με τους φορείς να συνδιαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στήριξη στην πρόταση για ΕΥΑΘ
Τη συνάντηση απασχόλησε επίσης και το πρόσφατο πρόβλημα της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, με τον κ. Τζιτζικώστα να στηρίζει την πρόταση Επιμελητηρίου για 10% έκπτωση σε όλους τους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ που αφορούν στην επαγγελματική στέγη. «Είναι μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση. Εμείς ως Περιφέρεια ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή του Επιμελητηρίου και τη στηρίζουμε», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά το τέλος της συνάντησης, όπου ήταν παρόντες επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Δήλωση Ζορπίδη

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης έκανε λόγο για «μια συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα», ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «ιδιαίτερα θετική». «Εκθέσαμε τα προβλήματα του κλάδου και της πόλης και βρήκαμε ανοικτά αυτιά και πολύ καλή ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τα στελέχη της Διοίκησης της Περιφέρειας», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης.

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER