ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

06.03.2018

Newsletter

Έκκληση στο Δήμο για προθεσμία

Έκκληση στο Δήμο Θεσσαλονίκης να δώσει παράταση στη διαδικασία που αφορά το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, η οποία έληξε στις 28 Φεβρουαρίου, υποβάλλει, έπειτα από χθεσινή ομόφωνη απόφαση του το ΔΣ του ΕΕΘ!
Στη σχετική επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη τονίζει ότι «δυστυχώς ή ευτυχώς είναι σύνηθες για πολλούς συναδέλφους μας να μην προλαβαίνουν τις προθεσμίες, λόγω επαγγελματικού φόρτου ή γραφειοκρατίας. Άλλωστε, με την διευκόλυνση των συναδέλφων δεν πρόκειται να ζημιωθεί επ’ ουδενί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίο θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της αγοράς, τη δύσκολη αυτή εποχή.
Εξ΄άλλου η παράταση αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς δίνεται κάθε χρόνο και για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να την δώσετε και φέτος», τονίζεται στην ίδια επιστολή.
 
Τα άλλα θέματα
Στην χθεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Ζορπίδη για τα οικονομικά στοιχεία, καθώς μέσα στο 2017 υπήρξε αύξηση του αποθεματικού κατά 809.000 ευρώ, «παρά το γεγονός ότι ήταν χρονιά εκλογών», όπως είπε. Το ΔΣ αποφάσισε ακόμη να ιδρύσει Τράπεζα Αίματος για τα μέλη του. Στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης έγινε επίσης αναλυτική συζήτηση για τις εννέα θεματικές επιτροπές που σύστησε, με σκοπό να οργανώσει με καλύτερο τρόπο τις δραστηριότητες του. Τη χθεσινή συνεδρίαση παρακολούθησε το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης αλλά και εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης, το ΕΕΘ θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις να διατηρήσει και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις καλές σχέσεις του με την Ο.Ε.Ε.Θ, που αποτελεί το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών. Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας (και Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ) Κώστας Ιακώβου σημείωσε ότι στη νέα διοίκηση υπάρχει σημαντική ανανέωση, με τη συμμετοχή νέων στελεχών και διαβεβαίωσε το ΔΣ ότι η νέα διοίκηση θα εργαστεί με ομόνοια και συνέπεια για το κοινό καλό. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER