ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

01.03.2018

Newsletter

Οι χθεσινές αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής

Συνεδρίασε χτες η Διοικητική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξετάσει διάφορα λειτουργικά και άλλα θέματα του ΕΕΘ. Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησε ήταν και παρακάτω:

- Το ΕΕΘ θα προχωρήσει στην ίδρυση τράπεζας αίματος για όλα τα μέλη του, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα εύρεσης αίματος, για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα, λόγω και της γενικότερης έλλεψης, που ταλανίζει το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. 

- Το Επιμελητήριο μας θα καταθέσει φάκελο για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Erasmus Plus", που αφορά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Τις σχετικές προετοιμασίες θα κάνει η Αναπτυξιακή Εταιρία του ΕΕΘ.

- Προχωρά η κατάρτιση Συμφώνου Συνεργασίας του ΕΕΘ με την Ομοσπονδία Εμπόρων και Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης, που θα ολοκληρωθούν μετά την ανάδειξη νέαε διοίκησης στην ΟΕΕΘ.

- Ειδική επιτροπή του ΕΕΘ θα εξετάσει την πρόοδο στην εφαρμογή του νέου συστήματος στάθμευσης, έπειτα από παράπονα μελών του ΕΕΘ για αποκλεισμό τους από το κέντρο της πόλης. 

- Στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΘ, που θα συνέλθει την ερχόμενη Δευτέρα, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση των μελών του για το νέο επιμελητηριακό νόμο, από το νομικό σύμβουλο Γ. Μαρωνίδη. Ο νέος νόμος έχει επιφέρει σοβαρές αλλαγές στη λειτουργία των Επιμελητηρίων και για το λόγο αυτό κρίνεται η πλήρης ενημέρωση του ΔΣ. Την ενημέρωση μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα μέλη του ΕΕΘ, που επιθυμούν να έχουν καλύτερη πληροφόρηση για τις λειτουργίες του.

- Το μέλος της ΔΕ Κώστας Λάσκος ενημέρωσε την Επιτροπή για την ημερίδα για τις συντάξεις χηρείας, που παρακολούθησε ως εκπρόσωπος του ΕΕΘ, στην οποία αναλύθηκε ο ιδιαίτερα αρνητικός νέος νόμος Κατρούγκαλου, που καταργεί ουσιαστικά συντάξεις από τις χήρες ασφαλισμένων. Η ΔΕ αποφάσισε να ενώσει την φωνή της με όσους ζητούν την αναθεώρηση του συγκεκριμένου νόμου και να δημοσιοποιήσει την θέση της με ειδικό Δελτίο Τύπου.

- Ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ Κώστας Ιακώβου ενημέρωσε τη ΔΕ για την ημερίδα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνικών προϊόντων στην οποία εκπροσώπησε το Επιμελητήριο μας, τονίζοντας ότι εκεί παρουσίασε τις προτάσεις που προέκυψαν από τη σύσκεψη φορέων, την οποία συγκάλεσε τον Ιανουάριο το ΕΕΘ.

- Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορ΄πίδης ενημέρωσε την ΔΕ για τις δύο επιστολές που έστειλε σε υπουργούς της κυβέρνησης με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΕΕΘ. Η πρώτη αφορούσε τους τρόπους καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου και η δεύτερη τη ρύθμιση των 120 δόσεων. "Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το Επιμελητήριο μας δεν περιορίζεται να εκφράζει αντιρρήσεις και να περιγράφει τα προβλήματα αλλά αναλύει τις καταστάσεις και καταρτίζει προτάσεις, καθώς διαθέτει πείρα και γνώση μέσω των μελών, της διοίκησης και των επιστημονικών συνεργατών του. Μακάρι οι προτάσεις αυτές να γίνονται αποδεκτές από τους υπουργούς", τόνισε ο κ. Ζορπίδης. 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση διαφόρων θεμάτων και προτάσεων των μελών του. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER