ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

21.02.2018

Newsletter

Ομιλία Ζορπίδη στο Φόρουμ Ασφαλιστών

Τη διαρκή δέσμεσευση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης να στέκεται στο πλευρό των ασφαλιστών μετέφερε ο πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης, στην ομιλία του στο Φόρουμ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις του κλάδου, στην οποία συζητούνται κάθε χρόνο οι σημαντικότερες εξελίξεις και τα προβλήματα του χώρου.
Ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν ήταν οι νομοθετικές αλλαγές και πόσο θα επηρεάσουν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, οι τεχνολογίες με τις οποίες θα  πρέπει να εξοικειωθεί ο επαγγελματίας διαμεσολαβητής σήμερα και οι προοπτικές καριέρας για τους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.
Στην ομιλία του ο Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε τα εξής:

Το Επιμελητήριο μας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και εγώ προσωπικά στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και το φετινό Ασφαλιστικό Φόρουμ, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο.
Ο κλάδος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης είναι ένας εξαιρετικά δυναμικός κλάδος, αλλά ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα σημαντικός και χρήσιμος (πολύτιμος θα έλεγα) για όλους εμάς τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίας. Ο κλάδος σας αποτελεί έναν από τους πολύτιμους συνεργάτες για όλους εμάς, τους ανθρώπους της αγοράς.
Είναι λοιπόν προς το συμφέρον μας να σας έχουμε από κοντά! Η δική σας η δουλειά, η προσφορά ασφαλιστικών υπηρεσιών υποστηρίζει και βοηθά σημαντικά την δουλειά όλων των Επαγγελματιών! Μία ασφάλεια μπορεί να σώσει μία επιχείρηση, όταν κάποιο κακό συμβεί. Στο πρόσωπο σας, όλοι εμείς οι επαγγελματίες βλέπουμε έναν χρησιμότατο, συνεργάτη! Άρα, σας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί όσο πιο δυνατοί είστε, τόσο πιο χρήσιμοι θα είστε για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και την Αγορά γενικότερα...
Εμείς λοιπόν οι άνθρωποι της αγοράς διακηρύσσουμε με κάθε ευκαιρία ότι καταδικάζουμε την τακτική των Τραπεζών να μπαίνουν στα δικά σας χωράφια και να προσπαθούν να κάνουν την δική σας δουλειά. Και με κάθε αφορμή δεν διστάζουμε να φωνάξουμε δημόσια προς όλους τους συναδέλφους μας αλλά και όλους τους πολίτες ότι προτιμούμε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές γιατί ξέρουν και κάνουν τις δουλειά τους πολύ καλύτερα. Παράλληλα, με κάθε ευκαιρία καλούμε τις Τράπεζες να σταματήσουν τις εκβιαστικές πρακτικές τους και να κάνουν την δουλειά τους, δηλαδή να δίνουν δάνεια και να βοηθούν την ανάπτυξη και όχι να προσπαθούν να πουλήσουν ασφάλειες, όπως δυστυχώς επιχειρούν.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αλλά πιστεύω και όλα τα Επιμελητήρια της χώρας βρίσκεται σταθερά και δυναμικά στο πλευρό των Ασφαλιστών όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Το Επιμελητήριο μας διαθέτει μία πολύ δυναμική ειδική επιτροπή, που έχει επιτελέσει σημαντικό έργο. Διοργανώνει πολύ σημαντικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πολίτη. Από διαμαρτυρίες και συμβολικούς αποκλεισμούς Τραπεζών μέχρι συνεντεύξεις Τύπου, ημερίδες, εκδόσεις και καμπάνιες. Μοιράσαμε σε ειδικές εκδηλώσεις πάνω από 50.000 ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ φτιάξαμε μία πολύ πετυχημένη ενημερωτική καμπάνια για τους καταναλωτές με ραδιοφωνικά σποτ.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας. Αλλά και να σας καλέσω όλους να βρίσκεστε και εσείς κοντά στα Επιμελητήρια, γιατί τα Επιμελητήρια μπορούν πραγματικά να αποτελούν εργαλεία στα χέρια των ανθρώπων της αγοράς! Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζω την εκδήλωση σας και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Φόρουμ σας...
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας...
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9

O Πρόεδρος κος. Μιχάλης Ζορπίδης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»
Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης
Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER