ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12.01.2018

Newsletter

Λύση στα POS έπειτα από παρέμβαση του ΕΕΘ

"Συγγνώμη λάθος" απάντησε το Υπουργείο Οικονομικών και παίρνει πίσω την απόφαση του να επιβάλει την λειτουργία τερματικών POS στα σχολικά κυλικεία, μετά από παρέμβαση του Επιμελητηρίου μας.
Οι συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου ισχυρίστηκαν ότι από λάθος εξέδωσαν την συγκεκριμένη απόφαση και σύντομα θα την διορθώσουν.
Την παραδοξότητα αυτή είχε καταγγείλει την προηγούμενη Δευτέρα το Επιμελητήριο μας, μετά από πολλά παράπονα που δέχθηκε από μέλη του, που ασχολούνται σε σχολικά κυλικεία. 
Παράλληλα ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης "σήκωσε το θέμα" με πολλές παρεμβάσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που σχολίασαν με δηκτικό τρόπο την απόφαση του υπουργείου. Η πίεση που ασκήθηκε έκανε τους παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών να δηλώσουν τα περί λάθους.
Όπως τονίζεται στην επιστολή του ΕΕΘ προς τον κ. Τσακαλώτο, «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι τα παράπονα αυτά είναι πλήρως δικαιολογημένα και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να τοποθετηθεί τέτοιος εξοπλισμός σε σχολικά κυλικεία, καθώς είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας. Επιπλέον οι χώροι των κυλικείων δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή!».
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Νοέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Συνέδριο με τίτλο: «EUandU» θΕΕσσαλονίκη Εdition και θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση των νέων στην ΕΕ»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει συνέδριο στην Ελλάδα στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019  στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, (Αποθήκες Γ & Δ), με τίτλο: «EUandU» θΕΕσσαλονίκη Εdition και θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση των νέων στην ΕΕ» (https://www.euandu.eu ).  
21
22
23
24
25

Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας 2019

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας και της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Ε.Ε.Θ., τιμά και βραβεύει επιτυχημένους επαγγελματίες του Νομού μας, διοργανώνοντας «Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας», στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Πρόσκληση - Απονομή Αριστείων Επιχειρηματικότητας

26
27
28
29
30
 

NEWSLETTER