ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

01.12.2017

Newsletter

Οι αρχές της "Αντιμονοπωλιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης"

Συνάδελφoi συναδέλφισσες,
 
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται σε σένα, τον μικρό και αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία
 
Που ασφυκτιάς  να πληρώσεις τους άδικους φόρους, τα χρέη στο ταμείο, στις τράπεζες και τους προμηθευτές
Που ζεις με την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών
Που παλεύεις καθημερινά ατελείωτες ώρες, προκειμένου να εξασφαλίσεις τις καθημερινές ανάγκες τις δικές σου και της οικογένειάς σου
 
Τώρα πια ξέρεις!
Τα αδιέξοδα που βιώνεις δεν είναι αποτέλεσμα λαθεμένων επιλογών και κακοδιαχείρισης.  Είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του καπιταλισμού, του ανταγωνισμού και της αναπόφευκτης συγκεντροποίησης, που σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης τσάκισαν πολλούς αυτοαπασχολούμενους.
Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις και την ΕΕ για το ξεπέρασμά της, ήταν κομμένες και ραμμένες για τις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών.
 
Εχεις πια πείρα!
Η ατελείωτη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, το τσάκισμα των συντάξεων και των παροχών σε υγεία-περίθαλψη είναι το λίπασμα για να επιτευχθούν τα περιβόητα “ματωμένα πλεονάσματα”, είναι το τίμημα της ανάπτυξης προς όφελος των μονοπωλίων.
Οι αναδιαρθρώσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου, των “κλειστών επαγγελμάτων”, οι αναρίθμητες πιστοποιήσεις, είναι αυτά που θέτουν τις βάσεις για την επέκταση της κερδοφορίας των λίγων και περιορίζουν τη δική σου επαγγελματική δραστηριότητα.
 
 
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
 
Μη σε ξεγελούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα λύσει τα προβλήματά σου με νέες ρυθμίσεις, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό κτλ. Η όποια ανακούφιση θα είναι συγκυριακή, δεν πρόκειται να αλλάξει την πραγματικότητα.
Η 3η αξιολόγηση θα φέρει νέα μέτρα, μέτρα που πηγάζουν από τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ. Μέτρα που εφαρμόζονται και σε άλλα κράτη που δεν έχουν μνημόνια. Αυτός είναι ο ευρωμονόδρομος και οι πολιτικές που τον συνοδεύουν, στον οποίο οι ανάγκες και η μικρο επιχείρησή του αυτοαπασχολούμενου αποτελούν εμπόδιο και διαρθρωτικό πρόβλημα.
 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
 
Δεν είσαι μόνος σου μπροστά στην επίθεση! Ατομική λύση δεν υπάρχει, μόνο με οργανωμένους συλλογικούς αγώνες μπορούμε να τους πολεμήσουμε. Σύμμαχοι μας οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες. Μόνη απάντηση στην πολιτική τους είναι το ισχυρό κίνημα από εμάς, που πληττόμαστε από την κυριαρχία των μονοπωλίων.
 
Συνάδελφε συναδέλφισσα,
 
Όλα αυτά τα χρόνια τα επιμελητήρια:
-Έπαιξαν ενεργό ρόλο στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων
-Συνέβαλαν τα χρόνια της κρίσης στη νομιμοποίηση της επίθεσης απέναντί σου
-Τάχθηκαν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες
-Χέρι χέρι με τις ηγεσίες των μεγαλοεπιχειρηματιών των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ φέρουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα σε βάρος σου στο συνδικαλιστικό κίνημα
Επιβεβαιώθηκε ότι τα επιμελητήρια είναι το “μακρύ χέρι” των κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση των αιτημάτων των αυτοαπασχολούμενων στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, των κυβερνήσεών
         
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συμμετέχει στις εκλογές στα Επιμελητήρια με σκοπό την οργάνωση και συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων σε αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση. Σήμερα, γίνεται φανερό ότι χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους συνομιλητές» των κυβερνήσεων.
Οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της ΑΑΣ θα είναι η μοναδική φωνή αποκάλυψης των αντιλαϊκών σχεδιασμών και μέτρων που θα προωθούνται εις βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων. Θα αξιοποιήσουν αυτό το βήμα που θα τους εμπιστευθούν οι συνάδελφοι, για να  ενημερώνουν αυτούς  και τα σωματεία τους  για κάθε εξέλιξη, για να οργανώνεται η πάλη και αντίστασή τους έγκαιρα, χωρίς να εγκλωβίζεται σε νέες αυταπάτες και “αφηγήματα” .
 
Συνάδελφε
 
Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με του βιομηχάνου, του μεγαλέμπορου, του μεγαλοεπιχειρηματία, σε καλούμε να στηρίξεις με τη ψήφο σου την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και με την δράση σου μέσα στους συνδικαλιστικούς φορείς την  αγωνιστική γραμμή που προωθούν οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην ΠΑΣΕΒΕ.
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
 
 
  • Αφορολόγητο 20.000 ευρώ, προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Φορολόγηση του μεγάλου κεφάλαιου μέχρι και 45%.
  • Άμεση κατάργηση των νόμων για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας κοκ. Να σταματήσουν οι  κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικής στέγης κ.τ.λ. Άμεση διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.
  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων και  διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις, ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ, δωρεάν υπηρεσίες υγείας - Πρόνοιας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων χρόνων.
 
 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΓΙΟΒΑΝΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ
 
 
DINE ANGEL
ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΥΔΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ
ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΠΑΣΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER