ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

21.11.2017

Newsletter

Ομιλία Ζορπίδη σε παρουσίαση λευκώματος

Σε εκδήλωση παρουσίασης ιστορικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ήταν ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης. Η εκδήλωση, που έγινε την Πέμπτη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Σπύρου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να παρουσιαστεί το λεύκωμα "Συλλεκτικά Ασφαλιστήρια- Μία ιστορική και καλλιτεχική αξία από τον 19ο έως τον 20ό αιώνα".
Η έκδοση περιλαμβάνει πάνω από 200 πρωτότυπα ασφαλιστήρια συμβόλαια από ελληνικές εταιρίες, ενώ ειδική μνεία έγινε στην εκδήλωση στις αποζημιώσεις που έτυχαν επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του 1917.
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης αναφέρθηκε στην έκδοση αλλά και τις δράσεις με τις οποίες το ΕΕΘ βοηθά τον κλάδο των ασφαλιστών.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε:

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι,
Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της έκδοσης γιατί έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά. Έχουν διασώσει από την φθορά του χρόνου και την καταστροφή σημαντικά κειμήλια ενός κλάδου, που είναι εξαιρετικά σημαντικός για την πραγματική οικονομία και την αγορά.
Με το λεύκωμα αυτό οι δημιουργοί του αποδεικνύουν ότι ο θεσμός της Ασφάλισης έχει βαθιές ρίζες και σε πολλές περιπτώσεις είναι ταυτισμένος πλήρως με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Εδώ αποδεικνύεται ιστορικά ότι πολλές επιχειρήσεις σώθηκαν και κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους επειδή είχαν την πρόνοια να ασφαλίσουν τις υπηρεσίες ή τα περιουσιακά τους στοιχεία έπειτα από μία τεράστια καταστροφή, όπως η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917.
Η πτυχή αυτή είναι εξαιρετικά εκπαιδευτική και μπορεί να βοηθήσει ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η ασφαλιστική συνείδηση στην Πατρίδα μας. 
Για την ασφαλιστική αυτή συνείδηση εργαζόμαστε σκληρά και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος. Έχουμε δημιουργήσει μία εξαιρετικά δραστήρια Επιτροπή Ασφαλιστικών Θεμάτων, που παρεμβαίνει ακόμη και δυναμικά για όλα τα θέματα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναδείξουμε τα σοβαρά αυτά θέματα και για το λόγο αυτό έχουμε διοργανώσει δύο ημερίδες, συνέδριο, διαφημιστικές καμπάνιες, καταχωρήσεις στον Τύπο, συνεντεύξεις τύπου ακόμη και αποκλεισμούς τραπεζικών καταστημάτων, όπως όταν ο κλάδος κατήγγειλε τις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών.  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είναι πολύ υπερήφανο επειδή στέκεται με αποφασιστικότητα στο πλευρό του κλάδου.
Κάνουμε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: ενημερώνουμε όλα τα μέλη μας ότι είναι προς το συμφέρον τους να συνεργάζονται στενά με τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, ενώ με κάθε ευκαιρία στέλνουμε το μήνυμα στην κοινωνία ότι εμείς ως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες τους θεωρούμε στενούς μας συνεργάτες γιατί μπορούν πραγματικά να μας βγάλουν από μία δύσκολη στιγμή.
Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζω την εκδήλωση και συγχαίρω, για μία ακόμη φορά τους συντελεστές της έκδοσης. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER