ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

29.03.2012

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Hμερίδα Κινήματα προϊόντων πρώτης ανάγκης και επαγγελματίες. Μύθοι και πραγματικότητα

Τους ακριβείς κανονισμούς και νόμους που διέπουν την εμπορία και τη διακίνηση κρέατος ζητά να μάθει από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης το Σωματείο Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, που είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης.

Σε σχετική επιστολή προς την ΚΥΘ, την οποία κοινοποίησε και στους άλλους αρμόδιους φορείς της Θεσσαλονίκης, το Σωματείο επισημαίνει «ότι ενόψει της εορτής του Πάσχα και λόγω της μεγάλης αναστάτωσης που έχει επέλθει στην αγορά από τις φήμες που κυκλοφορούν για πώληση αμνοεριφίων από φορτηγά – ψυγεία απευθείας στον καταναλωτή με μεσάζοντες τους  Δήμους παρακαλούμε να μας απαντήσετε εγγράφως στα παρακάτω ερωτήματα:
  1. Πως θα προστατευθεί η Δημόσια Υγεία και θα αποφευχθεί η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού ως προς την υγιεινή, την ασφάλεια και την εν γένει ποιότητα του σφαγίου;
  2. Ποιος θα διασφαλίσει τους υγειονομικούς όρους αυτής της εμπορίας;
  3. Από ποιόν και σε ποιόν θα κοπούν τιμολόγια αγοράς και πώλησης προϊόντων;
  4. Από ποιον θα δίνεται στον καταναλωτή απόδειξη λιανικής πώλησης για την ποσότητα που αγοράζει;
  5. Από ποιον θα λειτουργεί ζυγιστική μηχανή που θα βγάζει αυτοκόλλητο ετικετάκι αναγράφοντας βάρος-είδος-τιμή και κυρίως προέλευση προϊόντος, ώστε να μην παραπλανηθεί ο καταναλωτής;»
 
Ημερίδα τη Δευτέρα
 
Στο μεταξύ η Επιτροπή Σχέσεων με τους Δημόσιους Φορείς του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης οργανώνει την προσεχή Δευτέρα 2 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 1ου ορόφου του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27) ενημερωτική συγκέντρωση – ημερίδα με θέμα Κινήματα προϊόντων πρώτης ανάγκης και επαγγελματίες. Μύθοι και πραγματικότητα».

Ενόψει της πασχαλινής αγοράς τροφίμων η Επιτροπή έχει καλέσει τους επαγγελματίες, αλλά και εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων της πολιτείας με στόχο να διασφαλίσουν τη νομιμότητα στη δραστηριότητα των κινημάτων απευθείας τροφοδοσίας των καταναλωτών με προϊόντα, συνήθως μετά από διαμεσολάβηση των Δήμων, «ώστε να φέρουν ένα πράγματι θεμιτό αποτέλεσμα προς τον καταναλωτή για να κερδίσει όχι μόνο στην τιμή, αλλά προπάντων στην ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος».  

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER