ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

29.04.2014

Ενημέρωση-Πληροφόρηση

Εκδήλωση "Teens n' Jeans"

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας στη χώρα μας, πραγματοποιεί εκδηλώσεις και αναπτύσσει δράσεις, που προάγουν τον εθελοντισμό, και έχουν ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των νέων σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και το ΣωματείοA.S.T.E.R.I., διοργανώνουν από κοινού μία πρωτότυπη καμπάνια, με έντονο  ανθρωπιστικό, αλλά και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, με τίτλο: «Teens n' Jeans».

Ο στόχοςτης καμπάνιας «Teens n' jeans», είναι ο συντονισμός των έφηβων και των νέων, προκειμένου να συμβάλουν στη συλλογή ελαφρώς μεταχειρισμένων jeans, συμπεριλαμβανομένων και των δικών τους, με σκοπό να επιδιορθωθούν και να διατεθούν σε συνομηλίκους τους, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Η εταιρεία «Seven Denim», υποστηρικτής της δράσης, θα αναλάβει να επιδιορθώσει τα jeans που θα συγκεντρωθούν.

Πιστεύουμε ότι οι νέοι έχουν τη δύναμη να κάνουν τη διαφορά. Με την καμπάνια «Teens n' Jeans», οι νέοι θα λάβουν δράση και θα μετατρέψουν την ιδέα σε ενέργεια και θετικό αποτέλεσμα.

Στατιστικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι περίπου 1 στις 4 οικογένειες με παιδιά κάτω των 17 ετών, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αναγκάζεται να στερήσει τα παιδιά της από αγαθά που θεωρούνταν δεδομένα. Πολλοί νέοι βιώνοντας τα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών τους, απομονώνονται  από τους συνομήλικούς τους, πολλοί εγκαταλείπουν ακόμα και το σχολείο,  με έναν από τους λόγους να αφορά την ενδυματολογική τους εμφάνιση. Το jean, το κλασικό και πιό διαχρονικό ένδυμα, αποτελεί σήμα κατατεθέν των εφήβων και των νέων,  βοηθά στην κοινωνικοποίησή τους και προστατεύει κατά κάποιον τρόπο, την όποια ενδυματολογική συστολή τους σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

Η καμπάνια θα ξεκινήσει στις 30 Απριλίου, την πλέον κατάλληλη χρονική περίοδο, αφού όλοι καλούνται να "ξεκαθαρίσουν" τις ντουλάπες τους, για την επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Τα jeans θα συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία, όπως στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη, στις οδούς Βαλαωρίτου 9 και Εγνατία 2-4, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ, σε διάφορα σημεία του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη (Πανόραμα, Πυλαία, Χορτιάτης, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο), και στο Meditetteranean Cosmos, συγκεκριμένα, θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα κουτιά στους κεντρικούς διαδρόμους όπου βρίσκονται τα νεανικά εμπορικά καταστήματα.

Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν είτε μεμονωμένα άτομα (ανεξαρτήτου ηλικίας), παραδίδοντας τα jeans που θέλουν να χαρίσουν, στα ειδικά κουτιά που θα τοποθετηθούν, είτε ομάδες νέων. Οι ομάδες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο site (www.asteri.org.gr) και να οργανώνουν μόνοι τους τη δική τους δράση, με όποιο τρόπο επιθυμούν, ανακοινώνοντας την καμπάνια τους στο Facebook, στη σελίδα που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Κάθε συμμετέχων στη δράση, αφήνοντας ένα jean, στα κουτιά που θα τοποθετηθούν στο Mediterranean Cosmos, θα λαμβάνει ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 25%, για αγορές από τα εμπορικά καταστήματα ένδυσης του εμπορικού κέντρου που υποστηρίζουν τη δράση.

Ημερομηνία έναρξης της καμπάνιας είναι η Τετάρτη 30 Απριλίου 2014. Η καμπάνια θα ξεκινήσει με μία μεγάλη εκδήλωση στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Σημαντικές προσωπικότητες της πόλης, ηθοποιοί, τραγουδιστές,  αθλητές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, θα είναι εκεί με μοναδικό τους σκοπό να συμβάλλουν στη διάδοση της καμπάνιας. Οι διάσημοι υποστηρικτές της ιδέας, θα φωτογραφηθούν με τα μπλουζάκια της δράσης και θα δώσει ο καθένας το δικό του μήνυμα για την καμπάνια. Στα μπλουζάκια θα είναι τυπωμένα μηνύματα/slogan της δράσης, που θα έχουν επιμεληθεί οι σπουδαστές marketing και γραφιστικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Από τις δηλώσεις των διασήμων και την εμφάνισή τους με τα μπλουζάκια, θα δημιουργηθεί το spot της καμπάνιας. Μετά τη φωτογράφιση, θα πραγματοποιηθεί συναυλία σε εξωτερικό χώρο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι 2.500 σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας, θα έχουν ήδη συγκεντρώσει τα jeans που θα χαρίσουν και την ημέρα της έναρξης θα τα εναποθέσουν στα ειδικά κουτιά του Mediterranean Cosmos, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της καμπάνιας.

Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, θα "απλώσουν" κατά το μήνα Μάιο δεκάδες jeans προς "ανακύκλωση" στην περιοχή της Βαλαωρίτου, το πιο δημοφιλές  και νεανικό σημείο της πόλης. Με τα jeans να κρέμονται ανάμεσα στις πολυκατοικίες και με τα μηνύματά τους για τη δράση, οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ θα καταφέρουν τη μέγιστη μετάδοση της δράσης στο νεανικό κοινό της πόλης που συχνάζει στην περιοχή.

Ο πρώτος κύκλος της δράσης θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου 2014 με μία μεγάλη εκδήλωση στο Mediterranean Cosmos. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα μπορούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας έως τις 16:00 να παραδώσουν τα jeans που έχουν συγκεντρώσει στα κουτιά του εμπορικού κέντρου. Στις 20.00 στον προαύλιο αμφιθεατρικό χώρο του Mediterranean Cosmos, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Αρχικά θα ανακοινωθεί η ομάδα με την πιό έξυπνη και ευρηματική καμπάνια η οποία θα παρουσιαστεί στους παρευρισκόμενους, ενώ θα ανακοινωθεί και η ομάδα (σχολείο, σχολική τάξη, φροντιστήριο, αθλητική νεανική ομάδα, ομάδες εθελοντών Thessaloniki Youth Capital 2014, κλπ) που θα έχει συλλέξει τα περισσότερα jeans, η οποία θα κερδίσει υποτροφίες αξίας 10.000€ για σπουδές στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Μετά την απονομή, ο πρώτος κύκλος της καμπάνια θα κλείσει με live από μουσικό συγκρότημα.

Τα jeans που θα συγκεντρωθούν, θα παραλάβει η εταιρεία «Seven Denim», η οποία θα αναλάβει να τα φρεσκάρει και να τα αναπαλαιώσει. Οι φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση μαζί με τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, θα αναλάβουν τη διανομή των jeans από την 1η έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, στους Δήμους οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER