ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

27.09.2017

Newsletter

Σοκ από την απόσυρση επιχειρηματικών κολοσσών

Μετά τα μπρος-πίσω της Κυβέρνησης με την "Ελληνικός Χρυσός" και την απόσυρση του επενδυτικού Fund του Κατάρ δύο νέες κινήσεις- σοκ έρχονται να ταρακουνήσουν την ελληνική αγορά! Η πολυεθνική Unilever πούλησε το ελληνικό brand "Ελαΐς" και η ιταλική Froneri έκλεισε το εργοστάσιο παγωτού στην Αθήνα, που απασχολούσε 110 εργαζόμενους.
Όπως γράφει σήμερα η "Ναυτεμπορική",  «Πωλητήριο» για τις δραστηριότητες του ελαιόλαδου και των μαργαρινών έβαλε χθες η Ελαΐς - Unilever, στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού του μητρικού ομίλου για ριζική αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου προϊόντων στρατηγικής σημασίας. Την ίδια ώρα ο πολυεθνικός κολοσσός της Unilever εμφανίζεται να στρέφει το βλέμμα του στις κατηγορίες μη τροφίμων, ανακοινώνοντας την εξαγορά της εταιρείας καλλυντικών Carver Korea έναντι 2,27 δισ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, προς πώληση τίθενται τα σήματα Άλτις, Ελάνθη, Solon, Βιτάμ, Flora, Becel, Super Fresco, καθώς και το εργοστάσιο ελαιόλαδου και σπορέλαιων στην Πειραιώς. Πάντως, η όποια συμφωνία ακολουθήσει θα επηρεάσει το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτή την προϊοντική κατηγορία (marketing, πωλήσεις, προσωπικό γραμμών παραγωγής).

Η Nestle- Froneri
Σύμφωνα πάλι με την "Ναυτεμπορική", οι υψηλές ζημιές και η πτώση της κατανάλωσης «έλιωσαν» το εργοστάσιο παγωτού στο Ταύρο, με την εταιρεία Froneri Hellas να γνωστοποιεί χθες την απόφασή της να προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας της μονάδας παραγωγής της. 
Σχεδόν έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου παγωτού από την Nestle Ελλάδος και τη μεταφορά της δραστηριότητας στη Froneri Hellas, θυγατρική εταιρεία της Froneri International Plc. -της κοινοπραξίας του ομίλου Nestle με την R&R Ice Cream-, η εταιρεία προχωρά σε επαναπροσδιορισμό της λειτουργικής και οργανωτικής της δομής.
Αρχής γενομένης με το κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής παγωτού στον Ταύρο, αποτελεί απόφαση η οποία, όπως σημειώνει η εταιρεία, είναι απόρροια των ζημιογόνων αποτελεσμάτων, καθώς επίσης και των επικρατουσών δυσμενών συνθηκών στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιανουάριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

«Ενημέρωση για  τη Δράση ΕΣΠΑ του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 : “Κουπόνια Καινοτομίας για τις ΜΜΕ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας’’- Χρήσιμες οδηγίες για την ορθή υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης»
Τετάρτη 5/2/2020 και ώρα 6.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή  29, 3ος όροφος) στη Θεσσαλονίκη
30
31
  

NEWSLETTER