ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22.09.2017

Newsletter

Πολιτική αντιπαράθεση λόγω κηλίδας και ανάπτυξης

Κόντρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από το ναυτικό ατύχημα στο Σαρωνικό, που προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή! Συνέχεια στην κόντρα έδωσε με την χθεσινή ομιλία του στην Κρήτη ο πρωθυπουργός, που κατηγόρησε τη ΝΔ για εμμονή στον νεοφιλελυθερισμό.
Είχε προηγηθεί η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η «η ανικανότητα δεν έχει ταβάνι» κατηγορώντας την κυβέρνηση για την απελπιστική κατάσταση στον Σαρωνικό Την εικόνα που αποκόμισε για τις επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδαςκατά την επίσκεψή του στο Κερατσίνι και την επαφή του με τους ψαράδες περιέγραψε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας παράλληλα κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
«Η ανικανότητα δεν έχει ταβάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφου για το αν η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον Σαρωνικό από τη ρύπανση της πετρελαιοκηλίδας οφείλεται σε κυβερνητική ανικανότητα ή «μάχη συμφερόντων».
«Υποτίμησαν το γεγονός και τους ξέφυγε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει εστιάζοντας τα πυρά του και στον πρωθυπουργό «Δεν έχουν κάνει το παραμικρό για αποζημιώσεις όσων επλήγησαν. Ο Πρωθυπουργός έχει εξαφανιστεί. Δεν έχει συγκληθεί καμία διυπουργική και δυστυχώς δεν υπάρχει σχεδιασμός. Εγώ επισκέφθηκα το Κερατσίνι. Οι ψαράδες είναι απελπισμένοι και δυστυχώς δεν υπάρχει μια δήλωση στήριξης από τον Επίτροπο Αλιείας της Κομισιόν»

Ο αρμόδιος υπουργός
Ο κ. Κουρουμπλής, σύμφνα με την "Αυγή"  επανέλαβε πως δεν υπήρξε ολιγωρία στην αντιμετώπιση της ρύπανσης και υποστήριξε πως το υπουργείο ειδοποίησε το πλοίο της ΕMSA την Τρίτη, καθώς τότε επέστρεφε από αποστολή, ενώ το πλέον κοντινό βρισκόταν στη Μάλτα και χρειαζόταν 3,5 μέρες για να φθάσει στον Πειραιά.
Ανέφερε επίσης πως είχε δώσει εντολή από την πρώτη στιγμή στον αρχηγό του Λιμενικού να εποπτεύσει το ναυάγιο και να είναι συνεχώς εκεί, ενώ ειδοποιήθηκαν, όπως είπε, άμεσα όλα τα Λιμεναρχεία που είναι αρμόδια για την εκπόνηση του σχεδίου για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER