ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14.09.2017

Newsletter

Καμπάνια κατά του Λαθρεμπορίου Καπνικών

Καμπάνια για τον εντοπισμό λαθραίων τσιγάρων της εφαρμόζει η εταιρία "Φίλιπ Μόρις" και η θυγατρική της στην Ελλάδα "Παπαστράτος"! Πρόκειται για μία επλή ηλεκτρονική εφαρμογή με την οποία κάθε πολίτης θα μπορεί να σκανάρει με το κινητό τηλέφωνο του τη σήμανση κάθε πακέτου τσιγάρων της εταιρίας και να διαπιστώνει εύκολα και γρήγορα εάν αυτό είναι λαθραίο.
Σε επιστολή του προς τα μέλη του η Ένωση Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας τονίζει τα εξής;

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις αρνητικές συνέπειες του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, το οποίο έχει γίνει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των νόμιμων σημείων πώλησης (περίπτερα, ψιλικά), δηλαδή όλων εμάς.
Ειδικά στη Θεσσαλονίκη το λαθρεμπόριο καπνικών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, καθώς οι λαθρέμποροι δρουν ανενόχλητοι, πουλώντας τα παράνομα τσιγάρα τους ακόμα και μπροστά από περίπτερα, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η πλατεία Αριστοτέλους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), για το έτος 2017 το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων αναμένεται να αγγίξει το ποσοστό 30% στο μερίδιο αγοράς, λόγω της ένατης κατά σειρά αύξησης που επιβλήθηκε στα καπνικά προϊόντα, ακόμα και αν τη διετία 2015-2016 είχε σημειωθεί μικρή μείωση του φαινομένου.
Είναι σημαντικό λοιπόν να προσπαθήσουμε και εμείς οι ίδιοι να αντιμετωπίσουμε το λαθρεμπόριο, γιατί εάν συνεχίσει να αποκτά μερίδιο αγοράς, θα αποδυναμώσει ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα καπνού στην Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό, η εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, η οποία πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, σχεδίασε και υλοποίησε την εφαρμογή “Check Now” για κινητά τηλέφωνα (οποιουδήποτε λογισμικού), ώστε να καταπολεμήσει και με αυτό τον τρόπο το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.
Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή είναι δωρεάν και απευθύνεται μόνο σε ενήλικους καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν μέσω αυτής να ελέγχουν τη γνησιότητα των πακέτων που φέρουν τα σήματα της Philip Morris International/Παπαστράτος και το αν κυκλοφορούν νόμιμα στην Ελλάδα. 
Η εφαρμογή “Check Now” είναι πολύ απλή στη χρήση της, καθώς ο καταναλωτής σκανάρει τον κωδικό που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευασίας του προϊόντος τραβώντας απλά μια φωτογραφία του κωδικού με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του. Έτσι μπορεί να ελέγξει σε πραγματικό χρόνο εάν ο κωδικός του πακέτου είναι γνήσιος και εάν το προϊόν προορίζεται για πώληση στην Ελλάδα.
Με αυτό τον τρόπο, ο καταναλωτής συμμετέχει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, καθώς η χρήση της εφαρμογής του δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθεί το μέγεθος της έξαρσης του φαινομένου αυτού και να γνωρίζει τι πραγματικά αγοράζει.
Συνεπώς, η χρήση της εφαρμογής αυτής τόσο από τα νόμιμα σημεία πώλησης (περίπτερα-ψιλικά), όσο και από τους καταναλωτές, θα συντελέσει στις προσπάθειες καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά μας.
Σας καλούμε να αναζητήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας είτε στο Google Play είτε στο App Store και να την «κατεβάσετε» εύκολα και γρήγορα. Είναι ένα εργαλείο προς τους πελάτες μας για τη γνησιότητα των προϊόντων που διακινούμε.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER