ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

11.04.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Να βελτιωθεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης για να έρθουν περισσότεροι τουρίστεςΤη δημιουργία συντονιστικού οργάνου από επαγγελματίες του τουρισμού που θα πλαισιώσει τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης ζήτησαν χθες οι παράγοντες της αγοράς και της αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου  Θεσσαλονίκης και οργάνωσε η Επιτροπή Τουρισμού του ΕΕΘ. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι στην εικόνα της πόλης πρέπει να βελτιωθούν πολλά (καθαριότητα, ευταξία, προσβάσεις κ.λπ.), προκειμένου να γίνει ελκυστική στους επισκέπτες και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συμβάλλουν όσοι μπορούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης η Θεσσαλονίκη δεν έχει καταφέρει να κατοχυρώσει το τουριστικό μερίδιο που της αναλογεί με βάση το μέγεθος, την ιστορία, τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Ο κ. Ζορπίδης ζήτησε απ’ όλους να συμβάλλουν για την ποσοτική και ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, καθώς -όπως είπε- η Θεσσαλονίκη μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους (ιστορία, μνημεία, αγορά, συνέδρια κ.λπ.).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο εντεταλμένους σύμβουλος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης Βύρων Θεολόγης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, καθώς και εκπρόσωποι του ΕΟΤ, της Τουριστικής Αστυνομίας, της ΔΕΘ - Helexpo, του ΟΛΘ, της Ένωσης Ξεναγών, των Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας - Σταυρού, καθώς και μέλη του ΔΣ του ΕΕΘ.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER