ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11.09.2017

Newsletter

Λαμπρό το δείπνο του ΕΕΘ, με την ευκαιρία της ΔΕΘ

Λαμπρός οικοδεσπότης για την Ελληνική Επιχειρηματική Κοινότητα αποδείχθηκε για μία ακόμη χρονιά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε, με την ευκαιρία της 82ης ΔΕΘ, το επίσημο δείπνο προς τιμη των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων όλης της χώρας που ήρθαν στην πόλη για να παραστούν στα εγκαίνια της διοργάνωσης.
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, λόγω της υπερφορολόγησης των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά και λόγω των διαρκών επιθέσεων που δέχεται ο ιδιωτικός τομέας από το κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις, δίνοντας και κάποιες απαντήσεις στην ομιλία του πρωθυπουργού, που λίγη ώρα πριν είχε ολοκληρωθεί στο "Βελλίδειο".

"Η υπερφορολόγηση, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του κράτους μας ταλαιπωρούν και φέτος, όπως ακριβώς τα συζητούσαμε και πέρυσι, αφού τίποτε δεν βελτιώθηκε από τότε", τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ. 
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κων. Μίχαλος ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του απάντησε σε δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, που θεώρησε ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν είναι από τις πιο υπερφορολογημένες της Ευρώπης,  "Δεν είναι ορθά τα στοιχεία του υπουργού γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη όλους τους φόρους, όπως αυτούς της κοινωνικής αλληλεγγύης, τον ΕΝΦΙΑ και μία σειρά άλλους". 
Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι η ολοκλήρωση – έστω και με καθυστέρηση – της δεύτερης αξιολόγησης, περιόρισε δραστικά την αβεβαιότητα, ενώ μία αρχή ήταν και η πρώτη έξοδο στις αγορές, έστω και με υψηλό επιτόκιο. 
Οι τράπεζες σχεδιάζουν επίσης την έξοδό τους στις αγορές μέχρι το τέλος του 2017, ενώ οι καταθέσεις σημειώνουν άνοδο τους δύο τελευταίους μήνες" για να συμπεράνει ότι "υπάρχει πλέον ένα παράθυρο αισιοδοξίας, για τη σταδιακή αποκατάσταση ομαλών συνθηκών χρηματοδότησης της αγοράς".
Τα θετικά μηνύματα είναι εμφανή. Ωστόσο η θετική πορεία της χώρας στο άμεσο μέλλον δεν έχει διασφαλιστεί, τόνισε ο κ. Μίχαλος, που ζήτησε δραστική μείωση φόρων και εισφορών, καθώς "η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο".
Ο κ. Μίχαλος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου με ενότητα και εποικοδομητικό να συνεργαστούν ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς καμία καθυστέρηση η επόμενη Αξιολόγηση. 

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Roof Top του Μεγάρου Μουσικής 2, με χορηγό την Τράπεζα Eurobank, η εκπρόσωπος της οποίας Κωνσταντία Παπαποστόλου στον χαιρετισμό της διαβεβαίωσε τους παρεβρισκομένους ότι η Τράπεζα στέκεται και θα σταθεί στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς η κατάσταση σταδιακά βελτιώνεται.
Στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Ζουράρις σημείωσε ότι επιχειρηματικότητα και παιδεία υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα, την έλλειψη πόρων, μετά την πτώχευση της χώρας.
Στο δικό της χαιρετισμό η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΕΘ, ιδίως στον τομέα του τουρισμού.

Δείτε το βίντεο
 

 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER