ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

08.09.2017

Newsletter

Συνάντηση της ΚΕΕΕ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος μας Μιχάλης Ζορπίδης, ως μέλος της Διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, συμμετείχε στη σύσκεψη που συγκάλεσε χτες ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα.
Ο Πρόεδρος Κων. Μίχαλος και τα μέλη της διοίκησης παρουσίασαν στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τις θέσεις τους για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Αγοράς.
«Η πραγματική οικονομία περνάει δύσκολα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ένα φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο, δυστυχώς, κάνει τη ζωή του επιχειρηματία κάθε μέρα πιο δύσκολη» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Παράλληλα, δεσμεύτηκε να καταθέσει ένα πλαίσιο προτάσεων, το οποίο θα απελευθερώνει τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και θα δίνει τη δυνατότητα στη μικρομεσαία επιχείρηση να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει δικαίωμα στην ανάπτυξη.
 
Οι προτάσεις αυτές, όπως εξήγησε, θα εξειδικευθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Ο ίδιος, βέβαια, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία σε τρία συγκεκριμένα ζητήματα:
 
- Το ζήτημα της φορολογίας, για το οποίο επανέλαβε τη δέσμευσή για μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20%, εντός δύο ετών
- Το ζήτημα της ρευστότητας και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους
- Το πλαίσιο του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
 
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για απλοποιήσεις αδειοδοτικών διαδικασιών και δημιουργία μιας πραγματικότητας, η οποία «δεν θα καθηλώνει τον επιχειρηματία σε έναν κυκεώνα περιττής γραφειοκρατίας».

 
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER