ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

30.06.2017

Newsletter

Διαμαρτυρία του ΕΕΘ για τις πικανίδες

Τις έντονες διαμαρτυρίες του Επιμελητηρίου μας προκαλεί η τακτική κάποιων Δήμων να επιβάλουν πρόστιμα σε καταστήματα και επιχειρήσεις με την αιτιολογία της ανάρτησης πινακίδων σήμανσης, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς προθεσμία συμμόρφωσης.
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, λόγω των προβλημάτων αυτών, είχε δοθεί παράταση στην ισχύ του νόμου, η οποία όμως δεν παρατάθηκε. Πάγια άποψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είναι ότι ασφαλώς και η ευταξία και η νομιμότητα θα πρέπει να τηρούνται, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας και να μην επιβαρύνονται με νέα πρόστιμα για τυπικά ή ήσσονος σημασίας ζητήματα.
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών αλλά και όλους τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του ΕΕΘ εφιστά την προσοχή τους για το θέμα και ζητά καλό πνεύμα συνεργασίας.Η επιστολή του κ. Ζορπίδη έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Τις τελευταίες μέρες έχουμε λάβει διαμαρτυρίες μελών του Επιμελητηρίου μας  για τη διενέργεια ελέγχων από τα αρμόδια όργανα των Δήμων, μετά από εισαγγελικές παραγγελίες  σχετικά με τις ενδεικτικές πινακίδες σήμανσης των επιχειρήσεων τους και την επιβολή προστίμων που σε συνδυασμό με περιρρέουσα δυσμενή ατμόσφαιρα στην αγορά και την ύφεση οδηγούν στην εξόντωση πολλούς επαγγελματίες.
 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τάσσεται σαφώς υπέρ της ευταξίας της πόλης μας και το έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη προς κάθε κατεύθυνση. Ωστόσο θεωρούμε σημαντικό να ανασταλεί το μέτρο της επιβολής προστίμων για τις ενδεικτικές πινακίδες των επιχειρήσεων  σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2946/2001 και της ΚΥΑ 38110/2002 , τουλάχιστον για δύο χρόνια στην παρούσα οικονομική στιγμή, που όσοι επαγγελματίες δεν έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους μοχθούν καθημερινά για το μεροκάματο και να δοθεί η δυνατότητα της εξόφλησης των τυχόν επιβληθέντων προστίμων σε 100 δόσεις.
 
Εξασκώντας το ρόλο του Επιμελητηρίου ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, σας  ζητούμε επομένως εν όψει και της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες αρμοδιότητας σας, προκειμένου να δοθεί αναστολή στους ελέγχους και την επιβολή προστίμων για τις ενδεικτικές πινακίδες των επιχειρήσεων  και την υπαγωγή των επιβληθέντων προστίμων στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
                                                                     
Με  εκτίμηση,
                                                                     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                  ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΟΡΠΙΔΗΣ

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αύγουστος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      

NEWSLETTER