ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24.03.2017

Newsletter

Σήμερα η απόφαση για το Κουαρτέτο

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της άμεσης επιστροφής ή όχι των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Όπως γράφει σήμερα η "Ναυτεμπορική", η κυβερνητική ομάδα και οι εκπρόσωποι των θεσμών συνέχισαν χθες για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες έγιναν σε καλό κλίμα, ωστόσο υπήρξαν ελάχιστες διαρροές, που αφορούσαν περισσότερο τη διαδικασία παρά την ουσία. Η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, η χθεσινή συνάντηση ήταν αναβαθμισμένη από την πλευρά των θεσμών, δεδομένου ότι συμμετείχε και ο διευθυντής Ευρώπης του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενώ τελικά δεν έλαβε μέρος το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.
Το γεγονός ότι έλαβε μέρος ο κ. Τόμσεν ερμηνεύτηκε ως θετική εξέλιξη γιατί, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, δείχνει μια κινητικότητα. Τις προηγούμενες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα υπογράμμιζαν ότι εάν φανεί προοπτικές συμφωνίες, τότε η παρουσία των θεσμών ή ορισμένων εξ αυτών θα αναβαθμιστεί.
Όντως αυτή η κινητικότητα επιβεβαιωνόταν χθες το απόγευμα, ωστόσο κανένας δεν μπορούσε να προεξοφλήσει την τελική κατάληξη των συζητήσεων και το «διά ταύτα» αυτών των συναντήσεων, το οποίο θα γνωρίζουμε, κατά πάσα πιθανότητα, σήμερα.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9

O Πρόεδρος κος. Μιχάλης Ζορπίδης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»
Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης
Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER