ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

13.01.2014

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Τα προβλήματα των επαγγελματιών στο επίκεντρο της ομιλίας Ζορπίδη στο δείπνο του ΕΕΘ

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ζουν ώρες αγωνίας εξαιτίας της πολυετούς ύφεσης και των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και στην οικονομία, ανέδειξε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, με την ομιλία του κατά τη διάρκεια του ετήσιου επίσημου δείπνου του Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 11 Ιανουαρίου στο «Μακεδονία Παλλάς».

«Οι ενδείξεις που έχουμε για το 2014 δεν είναι οι καλύτερες» είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, επισημαίνοντας ότι η φορολογική αφαίμαξη συνεχίζεται, η ανεργία ανεβαίνει, τα προβλήματα της ρευστότητας παραμένουν, τα εισοδήματα του κόσμου μειώνονται, οι καταναλωτικές δαπάνες υποχωρούν και η φτώχεια αυξάνει. «Σε αυτό το περιβάλλον οι επαγγελματίες συνεχίζουν να παραμένουν αβοήθητοι και η προσπάθεια τους είναι ηρωική» υπογράμμισε ο Μιχ. Ζορπίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι «οι πολιτικοί μας αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων». Όπως είπε προσεγγίζουν την κρίση βάζοντας φόρους στους «συνήθεις υπόπτους», στους μισθωτούς και στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες. «Πιέζουν την κοινωνία να δώσει στο κράτος ακόμη κι αυτά που δεν έχει, ενώ την ίδια ώρα αγωνίζονται μανιασμένα να μην πειράξουν τις παθογένειες του Ελληνικού Δημοσίου», όταν –όπως είπε-  από την αρχή της κρίσης είναι γνωστό ότι ο μεγάλος ασθενής είναι το δημόσιο με το υπερβολικό μέγεθός του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έχουν αφήσει τον ιδιωτικό τομέα στο έλεος του. Τις επιχειρήσεις να κλείνουν, τους επαγγελματίες να μένουν χωρίς δουλειά και χωρίς ασφάλεια, τους εργαζόμενους να βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στην ανεργία, χωρίς πολλές ελπίδες να βρουν καινούρια δουλειά. Με δύο λόγια: πεθαίνουν τον ιδιωτικό τομέα για να ζήσει ο δημόσιος και να μη ξεβολευτούν οι κομματικοί στρατοί που δημιούργησαν».

Ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε ακόμη στα αιτήματα του Επιμελητηρίου, τα οποία –όπως είπε- ενώ έχουν μικρό ή μηδενικό κόστος και μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση δεν έχουν ικανοποιηθεί ούτε από την κεντρική, ούτε από την τοπική εξουσία και προσδιόρισε τη φύση των μελλοντικών κινήσεων της διοίκησης του Επιμελητηρίου ως δημιουργικές, στοχευμένες και διεκδικητικές «Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά και η επιχειρηματικότητα αλλάζουν και απαιτούν νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες και νέες εμπειρίες, που στοχεύουμε να προσφέρουμε» επισήμανε και ζήτησε από τους επαγγελματίες να έρθουν όσο γίνεται πιο κοντά στο ΕΕΘ, ώστε να υπάρχει συνεργασία για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο δείπνο παρευρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος καλαφάτης, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, βουλευτές, καθώς και εκπρόσωποι επιμελητηρίων από τη Βόρεια Ελλάδα. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER