ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

12.09.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Επίσκεψη του Χρήστου Ζώη στα γραφεία του ΕΕΘ

Αντιπροσωπεία του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Ζώη, επισκέφθηκε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από την πλευρά του ΕΕΘ παρόντες ήταν ο Α΄ αντιπρόεδρος Γιώργος Ηλιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Νικολόπουλος και ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Ποσειδώνος.

Καλωσορίζοντας τον Χρ. Ζώη ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση της αγοράς της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο γεγονός ότι παρά την κρίση των τελευταίων χρόνων δεν λαμβάνονται μέτρα και οι εισηγήσεις των Επιμελητηρίων δεν εισακούγονται. Ταυτόχρονα παρέδωσε στον κ. Ζώη και τους συνεργάτες του υπόμνημα με τις βασικές θέσεις του ΕΕΘ, στο οποίο κωδικοποιούνται ως ακολούθως τα βασικότερα προβλήματα της αγοράς:  
  1. Πάταξη του πάσης φύσεως παραεμπορίου με όλα τα διοικητικά και κατασταλτικά μέσα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.  
  2. Επιτάχυνση της αξιοποίησης των πόρων της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου που η υστέρηση στην απορρόφηση είναι δραματική, αλλά και να προετοιμαστεί σωστά η επόμενη Προγραμματική Περίοδος, δηλαδή το επόμενο ΕΣΠΑ. 
  3. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και πρέπει να λυθεί άμεσα, είναι το πρόβλημα της ρευστότητας.
  4. Πρέπει να προωθηθεί η επί της ουσίας εξόφληση και συμψηφισμός των οικονομικών υποχρεώσεων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις που έχουν να λάβουν χρήματα και να βελτιώσουν τη θέση τους.
  5. Πρέπει να απλοποιηθεί και να κωδικοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη σχέση κράτους πολίτη και να καταργηθεί η πολυνομία και οι αντικρουόμενες διατάξεις, που αφήνουν παράθυρα στους επιτήδειους για να εκμεταλλεύονται και να επωφελούνται από τις καταστάσεις. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Δεκέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο: "Το τσιγάρο... γίνεται καπνός"

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα "Θεσσαλονίκη" του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27, 1ος όροφος)
12

Ημερίδα με τίτλο "Η Καινοτομία στις Μεταφορές: Κύριες τάσεις και αναδυόμενες ευκαιρίες"

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

NEWSLETTER