ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16.12.2016

Newsletter

Μιχ. Ζορπίδης: "Δύσκολη χρονιά και το 2017"

Tην εκτίμηση ότι το 2017 θα είναι πολύ δύσκολος χρόνος για τους επαγγελματίες στην Ελλάδα, με κυριότερο πρόβλημα τα φορολογικά βάρη, αφού «ό,τι φόρος μπαίνει στη χώρα, δεν βγαίνει», διατύπωσε ο πρόεδρος του  Επιμελητηρίου μας, Μιχάλης Ζορπίδης, στη διάρκεια γεύματος εργασίας με δημοσιογράφους ενόψει των Χριστουγέννων. 
Ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος από τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης, τον οποίο το Επιμελητήριο χρηματοδότησε, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει με το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος, ο Β' Αντιπρόεδρος Κλ. Θεοτόκης, ο Γενικός Γραμματέας Χρ. Νικολόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης Στ. Συμεωνίδης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους δημοσιογράφους θέματα σχετικά με την δραστηριότητα του ΕΕΘ αλλά και την Αγορά της πόλης και της μικρομεσαίας επχειρηματικότητας.
Όπως εξήγησε ο κ. Ζορπίδης, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το 2016 οι διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα του ΕΕΘ είναι κατά 30% περισσότερες σε σχέση με τις εγγραφές νέων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σημερινή διοίκηση του ΕΕΘ κλείνει δέκα χρόνια στο τιμόνι του Επιμελητηρίου, στη διάρκεια των οποίων ανελήφθησαν σημαντικές δράσεις, όπως η δημιουργία του θεσμού του "Συμβούλου του Επαγγελματία", στον οποίο κάθε εβδομάδα προσέρχονται μέχρι και 20 επαγγελματίες, προκειμένου να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη για θέματα ασφαλιστικών εισφορών, εργασιακά, φορολογικά ή νομικά.
Ο πρόεδρος του ΕΕΘ υπενθύμισε ακόμη ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου βρίσκεται σε επαφές και με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, προκειμένου να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο για όσα μέλη του έχουν προβλήματα με κόκκινα δάνεια (τα οποία, ωστόσο, όπως σημείωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, δεν είναι πολλά).
Γνωστοποίησε ακόμη ότι επαναλαμβάνεται και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ειδικό πρόγραμμα "Στηρίζω". Το πρόγραμμα, που πέρυσι προσήλκυσε περίπου 50 δικαιούχους και φέτος τα Χριστούγεννα αναμένεται να στηρίξει άλλους τόσους, προβλέπει τη χορήγηση προπληρωμένων καρτών αξίας 200 ευρώ σε επαγγελματίες που το έχουν ανάγκη για την αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης. 
Ο ίδιος σημείωσε ότι κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται περήφανος για την καλή οικονομική διαχείριση του ΕΕΘ, που "παρά το υποχρεωτικό 'κούρεμα' του 2011, εξακολουθεί να έχει στο ταμείο του 5 εκατ. ευρώ, έχοντας καταφέρει να προσθέτει περίπου 500.000 ευρώ ετησίως στα αποθεματικά του".

Δείτε παρακάτω τί έγραψε ο Τύπος για τις δηλώσεις Ζορπίδη (με κλικ πάνω στη φωτογραφία βλέπετε όλο το δημοσίευμα)

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Μάϊος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       

NEWSLETTER