ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτία τύπου ΕΕΘ

06.02.2013

Δελτία τύπου ΕΕΘ

Προτροπή Ζορπίδη σε Ράιχεμπαχ: «Πίεσε την κυβέρνηση να κάνει κάτι για την αγορά και τους μικρομεσαίους»

ΕΜΠΑΡΓΚΟ: 5.30 μ.μ.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης των επιμελητηρίων και η ενδυνάμωση του επιμελητηριακού θεσμού, η δραστική αντιμετώπιση του παρεμπορίου, η δημιουργική απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και η διόρθωση της νέας πρόσκλησης για την ενίσχυση των μικρομεσαίων, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η απελευθέρωση επιβατικών μεταφορών σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και ο συμψηφισμός των οφειλών των ιδιωτών με τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι τα κύρια θέματα που έθεσε μέσω υπομνήματος στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχεμπαχ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του ΕΕΘ παρευρέθηκαν και όλοι οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας. Μιλώντας στην αρχή της σύσκεψης ο κ. Ζορπίδης προέτρεψε τον Ευρωπαίο τεχνοκράτη να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα για τη στήριξη της αγοράς και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, που τα τελευταία χρόνια «έχουν δει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους». Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ στον Χ. Ράιχεμπαχ η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική, καθώς η αβεβαιότητα για το μέλλον και οι παλινωδίες του πολιτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια έχουν  πολλαπλασιάσει τα λουκέτα. «Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένα στα τρία μαγαζιά παραμένουν κλειστά» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της πλημμελούς λειτουργίας του κράτους την επέκταση του παρεμπορίου «με τα πλαστά, επικίνδυνα και νοθευμένα προϊόντα, που γίνεται καθημερινά μπροστά στα μαγαζιά μας σε όλους τους κεντρικούς δρόμους», αλλά και την « μέχρι παρεξηγήσεως αδιαφορία του κράτους να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους προμηθευτές του, κάτι που σε συνδυασμό με την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, έχουν καταστροφικά αποτελέσματα ακόμη και για υγιείς επιχειρήσεις, που έχουν όλες τις προϋποθέσεις και τις προοπτικές να αναπτυχθούν προσφέροντας στην εθνική οικονομία».

Ο κ. Ζορπίδης θύμισε ακόμη στον Γερμανό επικεφαλής της Task Force, ότι είχαν συναντηθεί πριν από δέκα μήνες στην Αθήνα για να συζητήσουν τα προβλήματα των μικρομεσαίων, αλλά στο διάστημα αυτό σε πρακτικό επίπεδο δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα. «Σας καλώ να παρέμβετε εξαντλώντας την επιρροή που ασκεί στη δημόσια διοίκηση της χώρας μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την οποία εκπροσωπείτε» κατέληξε ο κ. Ζορπίδης. 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιούλιος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  
1
2
3
4
5
6
7
8

Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας Έργου SCOPE

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, Ώρα: 17:00 
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

NEWSLETTER