ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09.11.2016

Newsletter

Το ΕΣΡ παραμένει πηγή πολιτικής έντασης

Κυβέρνηση και Ν.Δ. ανεβάζουν τους μεταξύ τους τόνους εν όψει της συνεδρίασης αύριο Πέμπτη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ, η οποία πλην συγκλονιστικού απροόπτου οδεύει προς ένα ακόμη «ναυάγιο», εγκαινιάζοντας ένα νέο πολύμηνο κύκλο εσωστρέφειας γύρω από το τηλεοπτικό τοπίο.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η οποία μίλησε στο naftemporiki.gr αμέσως μετά τη λήξη χθες βράδυ, της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η αυριανή συνεδρίαση «θα είναι και η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αν και αυτήν τη φορά η Ν.Δ. δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε στη Βουλή νόμο που θα ρυθμίζει προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο».
Λίγη ώρα πριν το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σημείωνε πως «η κυβέρνηση, αντί να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για την στάση ευθύνης που επιδεικνύει στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, καλά θα κάνει να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore κ. Αρτεμίου».
Πηγές της Ν.Δ. επιμένουν πως η μόνη λύση είναι η συνολική απόσυρση του νόμου Παππά. «Τότε και μόνο τότε η Ν.Δ. θα συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ», λένε. Άλλωστε η έστω και λεκτική σύνδεση του ΕΣΡ με το θέμα του ταξιδιού του κ. Παππά και του κ. Αρτεμίου στο Καράκας το 2013, δείχνει και την πρόθεση της ηγεσίας της Ν.Δ. να μην κάνει βήμα πίσω στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.  

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9

O Πρόεδρος κος. Μιχάλης Ζορπίδης και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»
Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:00 μ.μ.
Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης
Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    

NEWSLETTER